İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ve 53. Yıl Ödül Töreninde Et ve Süt Kurumuna Onur Ödülü Verildi 23 Aralık 2016

ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ve 53. Yıl Ödül Töreni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla 22 Aralık 2016 tarihinde ASO 1. OSB’de yapıldı.

Ankara Sanayi Odasında 50. yılını dolduran Et ve Süt Kurumu, Ankara Sanayi Odası tarafından onur ödülüne layık görülürken,  ödül Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz’a takdim edildi.

Toplantının açılışında konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, hükümetin, iş dünyasının koruma taleplerine olumlu yaklaştığını ve gerekli tedbirleri aldığını ve ekonomik büyümeyi canlandırmak için iç piyasayı korumanın ve canlandırmanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ise sanayicinin daha çok üretmenin yollarına bakması gerektiğini belirtirken “Laf üstüne laf değil, iş üstüne iş yetiştirme zamanı, taş üstüne taş koyma zamanı. Biz, sanayimize ve üretimimize inanıyoruz.” dedi.

Bakan Zeybekci, bölgedeki ateş çemberine rağmen Türkiye’nin 7 milyon ilave istihdam sağladığının altını çizerek, bunun çevre ekonomiler yerle bir olurken gerçekleştirildiğini söyledi.

İhracat konusuna da değinen Bakan Zeybekci, “Göreceksiniz, 31 Aralık itibarıyla, 2015 seviyesinde olacak. Dünya aşağıya gidiyor. Biz 2015 seviyesini tutturacağız. Basının huzurunda bilerek söylüyorum. Rakamlar geliyor. 2017’de Türkiye inşallah, yeniden başlattığı ihracat seferberliğinin sonuçlarını almaya başlayacak.” diye konuştu.