İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu 4. Ulusal Süt Zirvesi’ne Katıldı 09 Kasım 2016

4. Ulusal Süt Zirvesi 03-04 Kasım 2016 tarihlerinde Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlendi.

Zirve kapsamında Anadolu Expo 3. Canlı Hayvan Fuarı’nın da gerçekleştirildiği Ulusal Süt Zirvesi’nin bu seneki teması  “Yenileşim” olarak belirlendi.

Et ve Süt Kurumu’nun desteği ile düzenlenen Zirve’ye ESK Piyasa İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ferda Yıldırım,  Ulusal Süt Zirvesi Danışma Kurulu Üyesi ve ESK Şube Müdürü Seyid Ahmet Özkan,  Şube Müdür Vekili Dr. Neslihan Kamanlı Can ve Erhan Çetin katıldı.

Beş farklı oturumda gerçekleştirilen Zirve’de,   “Süt Sektöründe Yenileşim” konulu oturuma Piyasa İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ferda Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. Süt sektöründeki yenilikler, küçük aile işletmelerinin durumu ve desteklemelerin daha verimli kullanılmasına yönelik konuların ele alındığı zirvede, Et ve Süt Kurumunca 2016 yılında ilk kez uygulamaya başlatılan süt piyasasına müdahale alımlarına destek verildi.

Üretici, sanayici, kamu kurumları ile tüketici örgütleri temsilcilerinin, akademisyenlerin görüş alışverişinde bulunduğu zirve sonunda, Et ve Süt Kurumuna Ulusal Süt Zirvesi’ne katkılarından dolayı plaket verildi.