İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

TBMM KİT Komisyonunda ESK 2013-2014 Yılı Hesapları Görüşüldü 02 Haziran 2016

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda, Et ve Süt Kurumu’nun 2013 - 2014 yılı hesapları görüşüldü.

Toplantıda ESK Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz Kurumun faaliyetleri hakkında sunum yaptı.  ESK'nın 10 et kombinası ve İstanbul Depo Müdürlüğü olmak üzere toplam 11 iş yeri ile faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkati çeken Genel Müdür Yılmaz, Van, Diyarbakır ve Sakarya kombinalarının modernizasyon çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. 

Yılmaz, Erzurum Et Kombinası'nın yeni inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu dile getirerek, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi. 

Erzincan Tavuk Kombinası'nın da bu yılın ikinci yarısında hizmete girmesini hedeflediklerini ifade eden Genel Müdür Yılmaz, Van Et Kombinası için de Erciş karayolu üzerinde hazineye ait 200 bin metrekare arazinin satın alındığını, buraya 45 milyon lira yatırım yapılmasının planlandığını bildirdi. 

ESK Genel Müdürü Yılmaz, kurumun özelleştirme kapsamından çıkarıldığı 2005'ten bugüne kadar kombinaların modernizasyonuna yönelik 159 milyon 917 bin lira yatırım yapıldığını ifade etti. 

Dönemsel olarak arz fazlalığından kaynaklanan çiğ süt fiyatlarının Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen referans fiyatın altına düşmesi nedeniyle süt piyasasını regüle etmek için müdahale alımına başladıklarına dikkati çeken Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz, "23 ilde yer alan bazı birlik ve kooperatifler, kurumumuzla sözleşme yaparak 12 süt tozu tesisinde yaklaşık 61 bin 122 ton çiğ süt alımı yapmış, yaklaşık 5 bin 93 ton yağsız süt tozu üretilmiştir. Birlikler tarafından üretilen bu yağsız süt tozlarının mayıs ayının ikinci haftası itibarıyla kurumumuz tarafından satın alım işlemlerine başlanmıştır ve ürünler 4 depoda muhafaza edilmektedir." diye konuştu.

Toplantıda ESK'nın 2013 ve 2014 yılı ait hesapları ibra edildi.