İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Dünya Süt Günü Paneli Düzenlendi 27 Mayıs 2016

 

21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından bir panel düzenlendi. Dünya Süt Günü Paneli, Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dünyada ve Türkiye’de süt sektörü üzerine farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programa Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yartaşı, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Atamer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, Et ve Süt Kurumu Süt Alım ve Üretim Şube Müdürü Seydahmet Özkan, Atatürk Orman Çiftliği Süt Fabrikası Müdür Yardımcısı Şahin Durna, Çankırı TKDK il Koordinatörü Selim Temeltaş, Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Çankırı ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan panelde “Süt ve Beslenme”, “Türkiye’de Süt Sektörü Analizi”, “Süt Sektörüne Yönelik Destekler ve Teşvikler”, “Süt Sektöründe Üretici Örgütlenmesi” ile “Çankırı ve Süt” başlıklı beş oturum gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk oturumunda söz alan Seydahmet ÖZKAN, Et ve Süt Kurumunun süt piyasasında uyguladığı müdahale sistemini anlattı. Sunumda müdahale sisteminin nasıl çalıştığı, etkileri ve faydaları hususunda katılımcılara bilgi verdi.

Panel, katılımcılara süt dağıtılması ve katılım belgesi verilmesiyle son buldu.