İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumuna “Hayvancılığa Katkı Ödülü” 09 Kasım 2015

Türkiye'nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 2'nci Canlı Hayvan Fuarı ile 3. Ulusal Süt Zirvesi, 05-08 Kasım tarihleri arasında Kuşadası’nda düzenlendi.

Tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşlarının katıldığı 3. Ulusal Süt Zirvesinde, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral’e “Hayvancılığa Katkı Sağlayanlar” ödülü verildi.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ile sektördeki teknolojik son gelişmelerin sergilendiği Anadolu EXPO 2'nci Canlı Hayvan Fuarında Et ve Süt Kurumu da stant açtı.  

Denizli Kombinasınca sözleşmeli besicilik modelinin tanıtıldığı ve ESK ürünlerinin yoğun ilgi gördüğü stantta davetlilere kavurma ikram edildi.

 

Süt Sektörü “3. Ulusal Süt Zirvesi”nde Buluştu

Anadolu EXPO 2'nci Canlı Hayvan Fuarı kapsamında "3. Ulusal Süt Zirvesi" düzenlendi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Osman Uzun, Piyasa İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ferda Yıldırım, Denizli Kombina Müdürü Mustafa Kıraç, Süt ve Süt Ürünleri Piyasası Şube Müdür Vekili Neslihan Kamanlıcan, Denizli Kombina Müdür Yardımcısı Seyfi Altun'un katıldığı Ulusal süt zirvesi sektör paydaşlarını bir araya getirdi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Osman Uzun, 3. Ulusal Süt Zirvesinde yaptığı konuşmada, et ve süt piyasalarındaki istikrarın sağlanması için birlikler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde hareket etmeye büyük önem gösterdiklerini söyledi.

3. Ulusal Süt Zirvesi"nde konuşan Türkiye Süt Üreticileri Merkezi Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş da,  sektörde yılbaşından itibaren yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti. Okumuş, "Süt Tedarik Yönetmeliği üreticinin ve alıcının hakkının hukukunun korunmasını sağlayacak" dedi.

 

Et ve Süt Kurumuna “Hayvancılığa Katkı Ödülü”

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Süt Zirvesinde, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral’e “Hayvancılığa Katkı Sağlayanlar” ödülü verildi. Ödülü, Genel Müdür Piral adına,  Genel Müdür Yardımcısı Osman Uzun aldı.

Fuarda, küçük ve büyükbaş hayvanlar ile sektördeki teknolojik son gelişmeler görücüye çıktı.

Canlı besi hayvanlarının sergilendiği fuarı gezen vatandaşlar, simental ırkı bin 300 kilo ağırlığındaki "Doruk" isimli boğaya yoğun ilgi gösterdi.

 

Fuar Kapsamında Besi Sığırları Güzellik Yarışması Düzenlendi

Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı kapsamında besi sığırları güzellik yarışması düzenlendi.

Efes Kongre Merkezi'ndeki yarışmaya, İzmir, Aydın, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Burdur kırmızı et üretici birliklerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Besi sığırları arasında Simental ırkında "Efe", Büyük Simental ırkında "Doruk", Şarole ırkında "Paşa" ve Montofon ırkında" "Güçlü" isimli besi sığırları birincilik ödülü kazandı.