İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Kazandibi

Besin değeri oldukça yüksek olan, sütlü tatlıların en sevilenlerinden ve hafif olmasıyla da çokça tercih edilen kazandibi tatlısı yaz günlerinde de dondurmayla da servis edilerek lezzetine lezzet katılır. Şimdi sizlerle bu harika tatlının tarifini paylaşmak isteriz.

Malzemeler
►4 su bardağı süt
►1/2 çay bardağı pirinç unu
►1/2 çay bardağı nişasta
►1 tam su bardağı şeker
►Bir fiske kadar tuz

kazandibi

Kazandibi Tarifi:
Sütü kaynatınız. Şekeri ilave edip tekrar kaynatınız.
Başka bir kabın içerisinde pirinç unu ve de nişastayı soğuk suyun içerisinde eritiniz.
Kaynamakta olan şekerli sütün içerisinden bir iki kaşık alıp, pirinç unuyla nişastayı erittiğiniz suya koyup karıştırınız.
Daha sonra bunu kaynayan sütün içerisine azar, azar karıştırarak koyunuz. Tahta kaşık yardımıyla dibini kazıyarak hızlı, hızlı yarım sat kadar muhallebi koyulaşana kadar pişiriniz.
Tepsiyi yağlayınız. Pişirdiğiniz muhallebiyi tepsiye düzgün şekilde dökünüz.
Altı açık ocağın üzerinde tepsinin kenarından başlayıp çevire, çevire altının yanıklaşmasını sağlayınız. Yapılan bu iş biraz beceri ister. Dibini her yanı eşit olarak yakınız ve ocaktan alınız. Daha sonra soğumaya bırakınız. Buzdolabına da konabilir. Kare, kare kesiniz ve spatulayla dibini kazıyarak alınız.

Önemli Not: kazandibini fırın içerisinde pişirecekseniz, fırının sadece altını yakınız ve alttan kızartınız. Fırından çıkartılır çıkartılmaz da tepsiyi soğuk suya oturtarak soğutunuz.