İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Cevizli Keşkül

cevizli keşkül

Malzemeler :

  • 1 Lt. Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı (çok ince çekilmiş) Ceviz
  • 2 Yemek Kaşığı  Hindistan Cevizi
  • 3 Yemek Kaşığı  Pirinç Unu
  • 1 Tatlı Kaşığı (silme) Mısır Nişastası
  • Tarçın (üzerini süslemek için)

Yapılışı:

  • Süt ve tarçın haricindeki malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırın.
  • Sütü ekleyin ve orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 1 dk. daha pişirin.
  • Tatlıyı ocaktan alın ve 1-2 dk. bekletin.
  • Kaselere pay edin, ılınınca üzerini tarçın ve ceviz ile süsleyin.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip, servis edin.