İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Güllaç

güllaç

Malzemeler:

  • 8 Yaprak güllaç
  • 8 Su bardağı süt
  • 1,5 Su bardağı toz şeker
  • 3 Çorba kaşığı gül suyu
  • 1 Su bardağı hindistan cevizi
  • 1 Çay bardağı pudra şekeri

İç Harcı İçin:

  • 6 Elma
  • 1 Çay bardağı toz şeker
  • 1 Çay kaşığı tarçın

Sosu İçin:

  • 1 Paket yaban mersini
  • 3 Yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Tencerede sütü ılık olacak kadar ısıttıktan sonra içine 3-4 yemek kaşığı gül suyu ilave edip karıştırıyoruz. Elmaları rendeleyip tencereye şekeri de ilave edip pişiriyoruz sonra tarçını içine ilave edip karıştırıyoruz. Bir adet güllaç yaprağını bir kaç parçaya ayırıp süt ile ıslatıp kasenin alt kısmına biraz koyuyoruz üzerine elmalı harçtan ekliyor onun da üzerine hindistan cevizi ve pudra şekeri döküp diğer parçaları da üzerine ekliyoruz. Üzerine bir kepçe daha süt döktükten sonra dinlenmeye bırakıyoruz..

Sosu için ise, yaban mersinlerini 3 çorba kaşığı şeker ile kendi suyu ile tencerede pişiriyoruz. Kasedeki güllaçları ters çevirerek servis edeceğimiz tabağa koyarak. pişen sosunu üzerine döküp ikram ediyoruz.