İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Sütlaç

sütlaç

  • 1 litre yağlı süt
  • 1/2 su bardağı kırık pirinç
  • arzuya göre toz şeker

Yapılışı:

  • Önce sütümüzü tencereye alıp ateşe koyuyoruz.
  • Süt aynamaya başlayınca içerisine yıkadığımız pirinci atıyoruz
  • Eğer evde kırık pirinç yok ise pirinci çok az blendırdan geçirebilirsiniz
  • Pirinç piştikten sonra damak tadınıza göre toz şeker ekleyebilirsiniz (ben 1 su bardağı kullandım)
  • Devamlı karıştırın
  • Şeker eridikten sonra tadına bakın şekeri istediğiniz kıvamda olmuşsa kaselere paylaştırın
  • Sütlaç oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırabilirisiniz