İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Fırında Sütlaç

fırında sütlaç

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1-2 adet damla sakızı (kullanmasanızda olur)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 veya 3 yemek kaşığı mısır nişastası

 Yapılışı:

  • Sütü tencerenin içerisine koyup kaynatıyoruz.
  • Süt kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip ara sıra karıştırarak (pirinç tencerenin dibine yapışmasın diye) pirinç pişene kadar bekliyoruz.
  • Daha sonra az suda çözdüğümüz nişastayı yavaş yavaş sütümüze ekliyoruz.
  • Fırında pişerken de koyulaşacağını hesaplayarak kıvamının çok koyu veya çok cıvık olmaması gerekiyor.
  • Nişasta fazla gelirse hepsini koymayalım. 1-2 dakika pişirdiğimiz karışımı güveçlere veya ısıya dayanaklı kaplara pay edelim.
  • Tepsinin içerisine kaplarımızı oturtup yarısına kadar gelecek şekilde su koyalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri istediğimiz kadar kızarana dek pişirelim.
  • Bazıları daha önce kızarırsa ben onları alıp kalanları tekrardan kızartmaya devam edin.
  • Soğuduktan sonra servis yapılır.