Süt ve süt ürünleri evde muhafazası ve kullanımı nasıl olmalı?
Süt ve süt ürünleri buzdolabı koşullarında 0-4 C de muhafaza edilmelidir.
- Buzdolabında muhafaza ederken kapalı bir kapta veya orijinal ambalajında muhafaza edilmelidir.
- Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir.
- Oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemelidir.
- Pastörize veya UHT sütlerin evlerde tekrar kaynatılmasına gerek yoktur. İstenirse 45-50°C ye kadar ısıtılabilir.
- Özellikle tereyağı, yüksek sıcaklık, hava ve ışıktan daha çabuk etkilenir ve bozulur. Bu nedenle muhafaza şartlarına dikkat etmek gerekir.
- Süt
- Sütle İlgili Mevzuat
- TSE Süt Standartları
- Ülkemize Özel Süt Tatlıları
- Yerli ve Yabancı Süt Sığır Irkları
- Süt ve Süt Ürünleri ile İlgili Bilmek İstedikleriniz
- Süt nedir?
- UHT Süt nedir?
- Sütün besin değeri nedir?
- Sütler nasıl saklanmalıdır?
- Sütü sıcak mı soğuk mu içmeliyiz?
- Çocuklara Sütü Nasıl Sevdirebiliriz?
- Yoğurt Hakkında Bilmek İstedikleriniz
- Süt satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?
- Aseptik ambalaj hakkında bilgi verir misiniz?
- Bir bardak süt ne kadar ihtiyacımızı karşılar?
- Süt ve süt ürünleri tüketmenin önemi nedir?
- Sağlık için günde ne kadar süt içmek gerekiyor?
- İnek sütüne karşı intoleransı olan keçi sütü kullanabilir mi?
- Süt ve süt ürünleri evde muhafazası ve kullanımı nasıl olmalı?
- Raflardaki süt ve yoğurtlarda mikroorganizmalar ürer mi? Ürünler nasıl taze kalır?
- Türk Gıda Kodeksine Göre Süt ve Süt Ürünleri Tanımları