RSS
Muş'ta yaylalar, kentteki besicilerin yanı sıra sıcak illerden gelen göçerlerin hayvan sürüleriyle renkli bir görünüme kavuştu. Hayvancılığın önemli merkezlerinden olan kentte, terör örgütüne karşı yürütülen başarılı operasyonların ardından hayvancılığa açılan yaylalar, şimdilerde binlerce küçükbaş hayvanın sesleriyle şenlendi. Güven ortamının sağlandığı yaylalarda hayvancılık yapma imkanı bulan besiciler ile göçerler, yıllar sonra yaşanan huzurun tadını çıkarıyor. 325 bin büyükbaş ve 1 milyon 84 bin de küçükbaş hayvan varlığının bulunduğu kentteki 217 yaylada hayvancılık yapılırken, bir yandan da tarım işleriyle uğraşılıyor. [Devamı]
Kayseri'nin Talas ilçesinde, 16 yıl önce 4 koyun ile besiciliğe başlayan Mustafa Çalıksoy, şimdi 800 küçükbaş hayvanın yetiştiriciliğini yapıyor. İlçeye bağlı Başakpınar Mahallesi'nde oturan Mustafa Çalıksoy, 16 yıl önce Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiraladığı arazisine 4 koyun aldı. O dönemden bu yana besicilik yapan Çalıksoy, 16 yılda 4 olan koyun sayısını 800'e yükseltti. Çalıksoy, ailesinin geçimini yetiştirdiği koyunlar ile sağlıyor. Çalıksoy'u ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, bölgenin koyunculuğa elverişli olduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgenin koyunculuğa elverişli olması işletmenizde koyunlarınızı gündüz otlatıp gece içeri almanızı sağlıyor. Bu da çiftçimizin maliyetini düşürüyor. Tesislerimizi ziyaretim sonucu bütün bu sürece baktığımda böyle tesislerin ilimizde o... [Devamı]
Antalya'nın Kaş ilçesi ile komşusu Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Yörükler, Toros Dağları'ndaki yaylalara çıkmaya başladı. Batı Antalya'nın ikinci en yüksek noktası olan Akdağ'ın etekleri yeniden koyun ve keçi sürüleriyle şenlendi. Serin geçen hava nedeniyle Yörükler bu yıl yaylalara gecikmeli çıktı. Akdağ'ın eteklerindeki Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'ndan geçen Yörükler ilk olarak küçük bir ovayı andıran, denizden 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Subaşı Yaylası'na çıktı. Akdağ'ın zirvesinden eriyerek akan kar suların ayrı bir güzellik kattığı ovada koyun, keçi ve sığır sürüleri özgürce otluyor. Bazı çocuklar, pandemi nedeniyle okul kapalı olunca sürülere eşlik ediyor. Yörükler doğal ortamda süt, yoğurt, peynir ve et üretiyor. Subaşı Yaylası'ndan doruklara doğru tırmanınca Akdağ'ın 2 bin 600... [Devamı]
Et ve Süt Kurumu 2020 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi düzenlendi.
17-21 Şubat tarihleri arasında ESK Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim programına Genel Müdür Yardımcısı Vekili Mustafa Sami Cüceloğlu, daire başkanları, şube müdürleri ve birimlerde görevlendirilen kalite temsilcileri katıldı. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu hizmet içi eğitim programları kapsamında “Yeni Pazarlama Teknikleri Eğitimi” 20-21 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu tarafından verilen eğitim seminerine Ticaret ve Pazarlama Dairesi Başkanı Zafer Pekriz, Başkanlık personeli ile kombinalarda görev yapan pazarlama birimleri katıldı. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu 2019 yılı Hizmet İçi Eğitim Programları kapsamında, Kalite ve Standardizasyon Şube Müdürlüğünce “TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Versiyonu” konulu eğitim düzenlendi.
Türk Standartları Enstitüsü Baş Tetkikçisi ve Eğitmen Murat Sayar tarafından verilen eğitim programına, Kalite ve Standardizasyon Şube Müdürlüğü ile birlikte Kombinalarımızda görevli yönetim temsilcisi ve yardımcıları katıldı. [Devamı]
15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü Etkinlikleri kapsamında Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin eşi Ahu Pakdemirli ile birlikte katıldığı törende "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 2019'un en iyi proje ödülleri sahiplerini buldu. [Devamı]
Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl Meme Kanseri farkındalık ayı olarak kabul edilen Ekim ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombina Müdürlüğü personeli, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi tarafından bu kapsamda düzenlenen “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinliklerine katıldı. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Erzincan Kombina Müdürlüğü tarafından kanatlı işletmelerinde biyogüvenlik önlemlerinin uygulanması ve değerlendirilmesi eğitimi verildi.
Biyogüvenlik önlemlerinin uygulanması ve değerlendirilmesi eğitimine Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Et ve Süt Kurumu Erzincan Kombina Müdürü Yunus Bostancı ile Erzincan'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri, sektör paydaşları, resmi ve özel veteriner hekimler ile üreticiler katıldı. [Devamı]
"İklim Esnekliği İle Ekosistem Yönetimini Geliştirerek Gıda Güvenliğine Yönelik Entegre Arazi Kullanım Planlaması" Projesinin açılış töreni Ankara’da düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katıldığı programda Et ve Süt Kurumu, diğer kurum ve kuruluşlar ile birlikte stant açarak hazır bulundu. [Devamı]
Haberler
Muş'ta Yaylalar Hayvan Sürüleriyle Renklendi 24 Temmuz 2020

4 Koyun İle Başladı, 800 Koyunu Oldu 15 Haziran 2020

Yörükler, Yaylalarla Buluşmaya Başladı 10 Haziran 2020

TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi Tamamlandı 24 Şubat 2020

Yeni Pazarlama Teknikleri Eğitim Programı Tamamlandı 25 Aralık 2019

TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi Gerçekleşti 02 Aralık 2019

Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni Ankara'da Düzenlendi 18 Ekim 2019

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı 11 Ekim 2019

Erzincan Kombinasında Biyogüvenlik Eğitimi 10 Eylül 2019

"Arazi Kullanım Planlaması Projesi" Tanıtıldı 04 Temmuz 2019
