Gündem
Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür yardımcısı Dr. Cemal Çalık, faaliyete hazırlanan Trabzon Kombinası çalışmaları ile ilgili çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu. Beraberinde Teknik İşler Daire Başkanı Ramazan Palıt, İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Daire Başkanı Nevzat Serdar ve Trabzon Et Kombinası Müdür V. Serkan Kumaş ile birlikte 10-11 Şubat 2022 tarihlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile görüşmeler gerçekleştirildi.
[Devamı]
Kurumumuz AR-GE çalışmaları kapsamında, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Rektörlük makamında gerçekleşen protokol merasimine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdür Osman Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük ile Prof. Dr. Mehmet Atalan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kaynar, ESK Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, ESK AR-GE Müdürü Dr. İsmail Erim Köseoğlu, Özel Kalem Müdürü Serdar Uslu katıldı.
[Devamı]
Bu yıl 17. kez düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı Fuar İzmir'de gerçekleştirildi. Açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Katar Devleti Belediye ve Tarım Bakanı Abdullah bin Abdulaziz bin Turki Al-Subaie, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Bakanlık bürokratları, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener katıldı.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, yakın zamanda açılacak olan Yozgat Süt İşletmemizi ziyaret etti.
Beraberinde Süt İşleri Daire Başkanı Seydahmet Özkan, İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Daire Başkanı Nevzat Serdar, Teknik İşler Daire Başkanı Ramazan Palıt ile birlikte Yozgat Süt İşletme Tesisimizde incelemelerde bulundular.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu KİT Alt Komisyon Toplantısı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirildi.
KİT Komisyonu Alt Komisyon Denetim Programı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Et ve Süt Kurumu 2019-2020 yılı hesap ve işlemleri görüşüldü.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu, yaklaşık 45 milyon liraya mal edilen ve günlük 98 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak ilk süt tesisini Yozgat'ta açmaya hazırlanıyor. Tesiste peynir çeşitleri ve tereyağı üretimi yapılacak.
Türkiye'de hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunan Et ve Süt Kurumu, ilk süt işleme tesisini Yozgat'ta hizmete almaya hazırlanıyor.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Kombinalarımızda görev yapan Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerimiz “Kurumumuz Mamullerinin Üretim Prosesi, Kritik Kontrol Noktaları ve Uygulama Eğitimi” programına katıldı.
AR-GE Şube Müdürlüğünün Araştırma-Geliştirme ünitesinde şarküteri ürünleri (sucuk, salam, sosis çeşitleri) geliştirme ve yeni ürün oluşturma çalışmaları, AR-GE, Erzurum ve Sincan Et Kombina Müdürlükleri teknik personeli ile oluşturulan çalışma grubuyla 12 Ocak 2022 tarihinde başladı.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, sektörel ziyaretler kapsamında Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale illerinde sektör paydaşları ile bir araya geldi. Beraberindeki heyetle Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya’yı makamında ziyaret eden Genel Müdürümüz, hayvancılık ile ilgili ve yakın zamanda açılacak Yozgat Süt İşletmemiz hakkında görüşmelerde bulundu.
[Devamı]
Hacı Bayram Veli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu üyesi öğrenciler, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombina Tesislerini ve AR-GE Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.
Ziyarette, ESK Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cemal Çalık ile bir araya gelen öğrenciler, Kurum faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.
[Devamı]
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 15-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Sempozyumu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, bakanlık bürokratları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, tarımsal kooperatifler, üretici örgütleri, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sempozyuma kurumumuzu temsilen Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Ar-Ge Şube Müdürü V. Dr. İsmail Erim Köseoğlu katıldı.
[Devamı]
[Galeri görünümü ]