Gündem
Ramazan ayı ile birlikte vatandaşlarımızın kırmızı et ihtiyacını ekonomik fiyattan karşılamak için Kurumumuzca bir dizi tedbirler alınmıştır. Kurumumuz, kırmızı etin üreticiye maliyetini ve sürdürülebilir üretimi dikkate alarak tüketicimizin alım gücünü de gözeten fiyat politikası oluşturmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda tüketicilerimizin ramazan boyunca daha uygun fiyata et ürünleri tüketmesine yönelik çalışmalarımız tamamlanmıştır: - Arz açığından kaynaklı fiyat artışlarına karşı, regülasyon görevimiz kapsamında piyasaya ürün ikamesi devam etmektedir. Kurumumuz piyasa regülasyonu amacıyla yurt dışı karkas et alımlarını, 4734 sayılı yasanın 3. maddesi kapsamında üretici firmalardan yapmaktadır. Tedarikçinin yurt dışında üretici olması, hizmet aldığı kesimhanenin Bakanlığımız tarafından on...
[Devamı]
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Deprem bölgesinde çiftçimize kol kanat germek için, Et ve Süt Kurumu (ESK) farklı fiyat uygulamasıyla kesimlik hayvanları kombinalara yönlendiriyor. ESK, bölgede pazarlama imkanı olmayan sütlerin satılmasını ve üretime kazandırılmasını koordine ediyor." dedi. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Diyarbakır AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından bazı açıklamalarda bulundu.
[Devamı]
Depremden etkilenen 11 ilimizde, hayvancılık yapan çiftçilerimizin zararı ayni olarak karşılanacak. Bu kapsamda;
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin telef olan hayvanlarının adedi kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan, kanatlı hayvan yetiştiricilerimizin telef olan kanatlı hayvanlarının adedi kadar kanatlı hayvan, arıcılarımızın zarar gören kovanlarının adedi kadar da arılı kovanları Bakanlığımızca bedelsiz olarak tedarik edilecek.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu'nun depremzedelere ulaştırdığı et ürünü miktarı 90 tona ulaştı. Bölgeye 7 ton da süt ve süt ürünü gönderildi. Kurumun bölgedeki yetiştiricilere desteği de sürüyor. Sahipsiz ya da bakım imkânı olmayan hayvanlar yerinden teslim alınıyor. -ET VE SÜT KURUMU (ESK), 90 TON ET ÜRÜNÜNÜ DEPREMZEDELERE ULAŞTIRDI
[Devamı]
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem dolayısıyla deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Öncelikle Hatay'da bir açıklama yapan Bakan Kirişci, bakanlık olarak hemen bir eylem planı oluşturulduğunun haberini verdi.
[Devamı]
Ramazan ayı öncesi hazırlıklar kapsamında; Et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile Kurumumuz için gerekli olan yetki ve görevlendirmeler yapılmıştır. Üreticilerimizi ve tüketicilerimizi korumak amacı ile et piyasası düzenli olarak takip edilmektedir. Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır. Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçleri tamamlanmıştır. Ayrıca, ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan süt tozu üreticileri ile sektör değerlendirme toplantısı düzenledi.
ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan başkanlığında düzenlenen toplantıya Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Durali Koçak, Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, ESK Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Sarıtosun, Süt İşleri Dairesi Başkanı Seydahmet Özkan, sektör temsilcileri ve Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren süt tozu üreticileri katıldı.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, ESK’nın 2022 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Genel Müdür Yardımcıları İbrahim Sarıtosun, Ahmet Kalkan ve birim amirleri ile Koordinasyon Toplantısında bir araya geldi.
[Devamı]
[Galeri görünümü ]