Kombinalardan Haberler
Et ve Süt Kurumu İstanbul Et İşletme Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde; Et ve Süt Kurumu, Belediyeye ait Malkara Et Kombina Tesisinde 2020 Aralık Ayı itibarıyla kesimlerine başladı.
[Devamı]
"11 Milyon Ağaç; Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" programı kapsamında, daha yeşil bir dünya, daha yeşil bir Türkiye için 30 ülkenin ağaç dikme törenleri ile destek verdiği 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Ağrı Et Kombinası Müdürlüğü personeli, Et ve Süt Kurumu'nun 68. Kuruluş yıl dönümü nedeni ile Korona virüs pandemisi sürecinde kan stoklarında azalma olan Türk Kızılay'ına kan bağışında bulundu.
Et ve Süt Kurumu Ağrı Et Kombinası Müdürlüğü Kampüsüne gelen Kızılay Kan Bağış Aracında 80 personel ile birlikte kan bağışında bulunan Kurum Müdürü Yılmaz Aslan yaptığı açıklamada, "Bu pandemiden dolayı son zamanlarda verebildiğimiz kadar kan bağışında bulunmak istedik. Kan bağışlarında biraz azalma olduğunu fark ettik. Bunun üzerine biz de kan bağışına katkıda bulunmak üzere Kızılay Başkanı Orhan Tatlı ve ekibini kurumumuza davet ettik. Bilindiği üzere bir kan 3 can demektir. Onun için bir kan bağışı can kurtarmak demektir. Kan bağışında bulunalım, çekinmeyelim, kan verebilecek ...
[Devamı]
Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Turunç Et ve Süt Kurumu Denizli Kombina Müdürümüz Önder Alptekin'i makamında Ziyaret ederek Kurban Bağışı Kampanyası Kapsamında kombinada bayram boyunca süren kurban kesimleri için teşekkür etti.
[Devamı]
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol Ağrı Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürü Yılmaz Aslan’ı ziyaret etti. Vali Dr. Osman Varol, Et ve Süt Kurumu Ağrı Et Kombinası Müdürü Yılmaz Aslan’a iade-i ziyarette bulundu. Et ve Süt Kurumu Ağrı Et Kombinası Müdürü Yılmaz Aslan ve kurum personeli tarafından karşılanan Vali Varol, Et Kombinası Müdürü Aslan ile makamında bir süre görüştü. Daha sonra ESK Ağrı Et Kombinası tesislerinde; kesimhane, hayvan bekleme padokları, soğuk deposu ve üretim birimlerinde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu, koronavirüs salgını sürecinde alınan üst düzey önlemler sayesinde üretimi kesintisiz sürdürerek Türkiye'nin et ihtiyacını karşılamaya devam etti. Kuruma ait tesislerinde salgın döneminde son 1 ayda 12 bin ton et tüketiciye sunuldu.Et ve Süt Kurumu, pandemi döneminden etkilenmeyen kuruluşların başında geldi. Kurumun ülke genelindeki 13 et kombinasında virüse karşı üst düzey önlemler alınarak, üretim devam etti. 13 kentteki kombinalarda Ramazan ayında kurum kombinalarında 12 bin ton et üretimi yapıldı.SİNCAN ET KOMBİNASINDA ÖNLEMLERKurumun en büyük üretim merkezi olan 1 ayda 5,5 bin ton üretim yapılan Sincan Et Kombinası'nda bu süreçte salgına karşı tüm tedbirler alınarak üretim yapıldı. Bu kapsamda ilk olarak çalışanlar için sıralı çalışma sistemine geçildi. Kronik rahatsı...
[Devamı]
ESK Genel Müdürlüğü korona virüsten korunma çalışmalar kapsamında tüm kombinalarında ve satış mağazalarında üst düzey tedbirler almaya devam ediyor. ESK, Türkiye’nin dört bir yanındaki tesislerinde, et ve et ürünleri üretimi ve satışı ile ilgili alanlarda hijyen kuralları ve iş sağlığı, güvenliğine yönelik titizlikle uyguladığı tüm koruyucu tedbirlerini sürdürüyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kurum satış mağazaları günlük olarak korona virüse karşı dezenfekte ediliyor.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu 2020 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı Kapsamında "Sistematik Et Muayenesi, Zoonoz Hastalıklar" ile "İletişim Becerileri, Çalışma Yaşamında Motivasyon ve Verimlilik" eğitimleri düzenlendi.
12-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına Kurumumuz Genel Müdür Yardımcısı Vekili Mustafa Sami Cüceloğlu, Alım ve Üretim Dairesi Başkanı İbrahim Sarıtosun, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güner ile Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gündüz katılım sağladı. Genel Müdürlük ile Kombina ve Depo Müdürlüklerimizin Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerine yönelik hazırlanan eğitim programında Prof. Dr. Ahmet Güner Sistematik Et Muayenesi ve Zoonoz Hastalıklar, Prof. Dr. Mustafa Gündüz ise İletişim Becerileri ile Çalışma Ya...
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğünde kurum çalışanlarına stres yönetimi, iletişim ve empati konulu eğitim düzenlendi. Kombina konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlğünde görev yapan Psikolog Birsen Budak tarafından verildi.
[Devamı]
Erzincan Tavuk Kombinasında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Erzincan Kombinasının sosyal sorumluluk çalışması olarak sürdürdüğü ve yılda dört defa organize ettiği kan bağışının ilki gerçekleştirildi.
Bu kapsamda, Kızılay yetkililerince Kurum çalışanlarına yönelik Kök Hücre Bilgilendirme Eğitimi verildi. Kurum çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Kızılay’ın ‘İyi ki Varsın Kandostum’ kampanyası kan bağışı ile taçlandırıldı.
[Devamı]
[Galeri görünümü ]