İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Adana Kombina Müdürlüğünde Sözleşmeli Besicilik Projesi 09 Kasım 2023

Sürdürülebilir hayvancılık için sektöre örnek model olan Sözleşmeli Besicilik Projesi üreticilerden ilgi görüyor.
 
Et ve Süt Kurumunun sözleşmeli besicilerinden Adana Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Şahin Güneşer, 100 baş hayvanını 9 Kasım 2023 tarihinde ESK Adana Kombina Müdürlüğüne teslim etti. Et ve Süt Kurumu ile imzaladığı sözleşme kapsamında yetiştirdiği hayvanların içerisinde kesim zamanı gelmiş olanları kombinaya teslim eden Üretici Güneşer, “Devletimizin Kurumu ESK’nın her zaman yanımda olduğunu biliyorum.  Bize pazar ve fiyat garantisi sağlayan sözleşmeli besicilik modelini bir güvence olarak görüyorum. Kombina Müdürümüze ve Kurum yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Adana Kombina Müdürlüğüne teslim ettiği hayvanlarının kesim işlemlerini tamamlayan Şahin Güneşer, ayrıca 2024 yılı için de sözleşmeli besicilik protokolü imzaladı.
 
Proje Kapsamında Kesimler Sürüyor
 
Proje kapsamında Adana ili ve hinterlandındaki bölgelerden toplamda 1400 adet büyükbaş hayvan getirildiğini ifade eden Adana Kombina Müdürü Osman Turut, Sözleşmeli Besicilik modelinin Türkiye hayvancılık sektörüne güç katacağını kaydetti. Piyasa fiyatlarını daha avantajlı bularak hayvanını özel sektöre satmak isteyen üreticilere sözleşmesini iptal ettirebilme imkânı sunulduğunu hatırlatan Kombina Müdürü Turut, “Sözleşmeli besiciliğin temel amacı besicilerimize devlet eliyle pazar ve fiyat garantisi sağlamak, garantör alıcı olmaktır.” dedi.