İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK'dan Kastamonulu Üreticilere Yeni Hizmet 06 Kasım 2023

ESK Sincan Kombinası Kastamonu'da anlaşma yaptığı özel kesimhane ile Kastamonulu üreticilere kesim hizmeti vermeye başlıyor.
 
Et ve Süt Kurumu ile Kastamonu Küresel Et Kombinası arasında 6 Kasım 2023 tarihinde Kesim Hizmeti Alım Sözleşmesi imzalandı.
 
İmza programına Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombinası Müdürü Dr. İsmail Erim Köseoğlu, çeşitli sektör temsilcileri ve şirket yetkilileri katıldı.
 
Sözleşme kapsamında, ESK Sincan Kombinası Kastamonu’da et kesimi yapacak. Et kesimi yaptırmak isteyen besiciler, başka illere gitmeden Kastamonu'da et kesim işlemini gerçekleştirebilecek.
 

Et ve Süt Kurumu Sincan Et Kombinası Müdürü Dr. İsmail Erim Köseoğlu, yaptığı konuşmada, “Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü olarak Türkiye çapında 15 kombinayla hizmet veriyoruz. Dolayısıyla 81 ile hizmet etmek adına Bölge Müdürlüğü şeklinde çalışıyoruz. Kastamonu da Sincan Kombina Müdürlüğü alanında yer alıyor. Besicilerimiz Et ve Süt Kurumu’na ihtiyaç duyduğunda bize müracaat ediyor. Biz şu an işletme onay belgesi olan bu kesimhanede hizmet satın alma usulüyle sözleşme imzalamaya geldik. Besicilerimizin bize ihtiyaçları olduğu zaman artık bu hizmeti Ankara’da değil burada vereceğiz. Canlı hayvanlarını Ankara’ya taşımak zorunda kalmayacaklar, hemen buraya getirecekler ve hayvanları bizim usullerimize göre keseceğiz. Burası bir nevi Et ve Süt Kurumu’nun bir kesimhanesi.” diye konuştu.

Besicilerimizin Kazancı Artacak

Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ise Et ve Süt Kurumu’nun ilimizde kesim yapmasından mutluluk duyduklarını dile getirerek, “İlimizde hayvancılığın geliştirilmesi ve kırsal ekonomi payının artırılması için kamu kurumları ve meslek odaları ile iş birliği içinde çalışıyoruz. Kastamonulu besicilerimiz Et ve Süt Kurumu’na kesim yaptırmak için hayvanını canlı olarak Ankara’ya ya da Çankırı’ya götürüyordu. Et ve Süt Kurumu Sincan Kombina Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu’nun temsilen şehrimizde Kastamonu Küresel Et Kombinası ile ‘Kesim Hizmet Sözleşmesi’ imzaladı. Et ve Süt Kurumu hayvancılıkta düzenleyici ve regülatör göreviyle ilimizde doğrudan hizmet verecek. Bu sayede besicilerimizin kazancı daha da artacak.” dedi.

Konuşmaların ardından il protokolü tesiste incelemelerde bulundu.