İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Bakan Yardımcısı Sayın İbrahim Yumaklı ve Genel Müdürümüz Konya'da 25 Temmuz 2022

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Konya Ticaret Borsası  Başkanı Hüseyin Çevik ve tarım paydaşları bir araya geldi.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya giden Bakan Yardımcımız Yumaklı, Genel Müdürümüz Kayhan ve beraberindeki heyet, güne Konya Ticaret Borsası ziyareti ile başladı. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar ile bazı sektör temsilcileri katıldı.

Borsanın Elektronik Satış Salonu'ndaki Gong Töreni'nde konuşan Yumaklı, "Hep söylüyoruz, Türkiye'nin üretimi kendi ihtiyaçlarına yetecek kadardır ama bunun burada vücut bulması gurur verici. Tarladan tüketicinin sofrasına kadar her aşamasında emeğini, alın terini döken her kesimden kardeşim, arkadaşım ve büyüğüm için tebriklerimi sunuyorum.” dedi.

Hasadın bol ve bereketli olmasını dileyen Yumaklı, duanın ardından satış salonundaki gongu çaldı. Gong töreninin ardından  üreticilerle sohbet edildi. 

Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Başmüdürlüğü’nde düzenlenen toplantı kapsamında, Konya ilinin tarımsal faaliyetleri ile tahıl ve yem sektörü üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu.

Bakan Yardımcımız İbrahim Yumaklı toplantıda yaptığı konuşmada, "Hep söylüyoruz, Türkiye'nin üretimi kendi ihtiyaçlarına yetecek kadardır ama bunun burada vücut bulması gurur verici. Tarladan tüketicinin sofrasına kadar her aşamasında emeğini, alın terini döken her kesimden kardeşim, arkadaşım ve büyüğüm için tebriklerimi sunuyorum.” dedi.

Türkiye’deki üretimin ihtiyacı karşılamada yeterli olduğunu belirten Yumaklı, bu üretimin sürdürülebilir olması gerektiğinin altını çizdi. Gelecek nesillerin üretimden kopmaması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yumaklı, gerekli desteklerin de üreticilerimize verilmeye devam edeceğini belirtti. Üretici ve tüketici memnuniyeti için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Yumaklı, “Sektörün bütün dinamiklerini bir araya getirerek fikir alışverişi yapıyoruz. Aldığımız kararlarda tüm sektörle istişareler yapıyoruz.” dedi.

Toplantı sonrasında Bakan Yardımcımız İbrahim Yumaklı, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve beraberindeki heyet, buğday tarlasında hasat yaptı.

887f7e36 5f5e 4fa0 846e 438c45237254

Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan ve beraberindeki heyet Konya temasları kapsamında hayvancılık işletmelerinden Ünallar Hayvancılık tesisini ziyaret ederek tesiste incelemelerde bulundu.

2657158a e010 47af 8e13 5149706a1283