İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Yenilenen Sincan Kombinamızda Üretim Hızla Devam Ediyor 10 Aralık 2021

Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık beraberinde Kurum Daire Başkanları ve birim müdürleri ile tadilat süreçlerini tamamlayan Sincan Kombina tesislerinde incelemelerde bulundu.
Genel Müdür Yardımcımız Dr. Cemal Çalık, kombinanın yenilenen bölümlerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında Kombina Müdürü Hüseyin Erol‘dan bilgi aldı.
 
Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık,  temel amaçlarının tüketicinin ve üreticinin korunması ve sağlıklı gıda ürünlerinin tüketicilere sunulmasına modern tesislerle devam etmek olduğunu hatırlattı.
Et ve Balık Kurumu markalı et ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yanında modern kombinalarda sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilerek son tüketiciye, uygun fiyata ulaştırıldığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, “Kurumumuzun en kapsamlı üretimini yapan kombinadan birisi olan Sincan Et Kombinamız günlük 50 ton üretim kapasitesine sahip. Makina ekipman parkına katılan modern makinalar ve yenilenen tesisimizde, kaliteli, güvenilir ürünler üretmeye devam ediyoruz.
 
Et ve Balık Kurumu Markalı klasik ürünlerimizin üretimini artırmak amacı ile üretim planlamamızı geliştiriyoruz. Bu kapsamda  pastırma üretimine Sivas Kombinamızda devam ediyoruz. Sivas kombinamız pastırmada çok iddialı. Şu anda tesisimiz, haftalık bin beş yüz kilo geleneksel pastırma üretiyor. Sakarya Kombinamıza büyük kapasiteli modern bir kavurmahane kazandırdık. Ayrıca Konserve üretimi için de modern makinaları devreye aldık. Yaprak döner üretimini de Sakarya’da sürdürüyoruz, yaprak dönerimiz lezzeti ve kalitesiyle tüketicilerimizden yoğun ilgi görüyor. Bundan sonraki süreçte  kaliteli ve sağlıklı üretim yapmaya devam edeceğiz. Diğer kombinalarımızın modernizasyon çalışmalarını sürdürüyoruz diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Sincan Kombina Müdürü Hüseyin Erol, "Tesislerin yenilenmesi sebebi ile üretime kısa bir ara veren Sincan Kombinamızda, çalışmalarımız kaldığı yerden sürüyor.  Şu anda bütün ürünlerimiz ile yenilenen modern et işleme merkezimizde üretime hızla devam ediyoruz. Amacımız, modern Kombinamızı daha da geliştirmek, günlük büyükbaş ve küçükbaş kesim ve üretim kapasitelerimizi arttırmak.” dedi.
ESK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık ve beraberindeki heyet incelemelerin ardından, Sincan Kombina Müdürlüğü kampüsü içerisinde faaliyete başlayan Ar-Ge laboratuvarını ziyaret etti ve  Şube Müdür V. Dr. İsmail Erim Köseoğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgi aldı.