ESK Koordinasyon ve Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Düzenlendi 21 Şubat 2025
Et ve Süt Kurumu Koordinasyon ve Endüstriyel İlişkiler Toplantısı 19-20 Şubat 2025 tarihlerinde düzenlendi.
Et ve Süt Kurumu, TÜHİS ve Öz Gıda-İş Sendikası yönetici ve temsilcilerinin bir araya geldiği toplantılarda, Kurum faaliyetleri ele alındı, iş yeri sendika temsilcilerinin talepleri değerlendirildi.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan başkanlığında düzenlenen toplantıya ESK Genel Müdür Yardımcıları Melik Daloğlu, Av. Ceyhun Bozçalar, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler, ESK Daire Başkanları, Kombina Müdürleri, Şube Müdürleri ve iş yeri sendika temsilcileri katıldı.
Merkez Birim Yöneticileri, Kombina Müdürleri, TÜHİS (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası), Öz Gıda-İş Sendikası Yöneticileri ve iş yeri temsilcilerini bir araya getiren Endüstriyel İlişkiler Toplantısında Et ve Süt Kurumu çalışanlarının sorunları, çözüm yolları ve sendikal kazanımlar ele alındı. İşçilerin haklarının korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve yaklaşan toplu iş sözleşmesi süreci detaylı şekilde değerlendirildi.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan toplantıda yaptığı konuşmada, “Küresel bakış açısıyla daha rekabetçi, daha inovatif, daha üretken ve daha verimli çalışmak zorundayız. Üretimle beraber taşımada, depolamada her türlü hizmet alanında bizim çok verimli çalışma mecburiyetimiz doğuyor. Biz burada iş birliği ile çok güçlü bir irade gösterirsek güçlü bir aile olarak çok daha güzel hizmetlere imza atarız. Benim temennim budur.” dedi.
Mustafa Kayhan: “Öz Gıda-İş ile Yıllardır Yol Yürüyoruz”
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, kurumdaki çalışma şartlarının geliştirilmesi için sendika ile uzun yıllardır yakın iş birliği içinde olduklarını belirtti.
“ESK olarak çalışanlarımızın refahını ve iş barışını sağlamak en büyük önceliğimizdir. Çalışanlarımızın özverili gayretiyle bu kurum ayakta durmaktadır. Kurum yönetimi olarak, işçilerimizin haklarını her zaman gözetmeye devam edeceğiz.”
Kayhan, kurumun sürdürülebilirliği için günümüz şartlarına uygun dönüşümler yapılması gerektiğini vurgulayarak, sendika ile ortak adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.
Endüstriyel İlişkiler Kurulu toplantılarının işçi-işveren ilişkilerinde önemli bir köprü vazifesi gördüğünü vurgulayan, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri olan Et ve Süt Kurumu ile uzun yıllara dayanan güçlü bir iş birliğimiz var. Kurumla yürüttüğümüz diyalog süreci, çözüm odaklı yaklaşımla devam ediyor. Çalışanlarımızın her türlü talebini masaya yatırıyor, ortak akıl ile çözüm üretiyoruz. Burada, sendikamızın ve işçilerin taleplerine her zaman duyarlılıkla yaklaşan Et ve Süt Kurumu yöneticilerine, TÜHİS temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
ESK Koordinasyon Toplantısında 2024 Yılı Faaliyetleri Değerlendirildi
Endüstriyel İlişkiler Toplantısı açılış programının ardından Genel Müdür Mustafa Kayhan Başkanlığında 19-20 Şubat 2025 tarihlerinde Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. ESK birim amirlerinin ve kombina müdürlerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda, kombinalar ve tüm birimler 2024 yılı faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Sektörel gelişmelerin değerlendirildiği ve 2025 yılına ilişkin planlamaların konuşulduğu toplantıda alım üretim politikaları, piyasa izleme ve değerlendirme, ticari faaliyetler, hizmet içi eğitim programları ve kombinaların faaliyetleri ele alındı.
"Endüstriyel İlişkiler Kurulu Koordinasyon” Toplantısının İkinci Bölümünde İş Yeri Temsilcilerinin Talepleri Ele Alındı
ESK Endüstriyel İlişkiler Kurulu toplantısı açılış programının ardından 19-20 Şubat 2025 tarihlerinde ESK Genel Müdür Yardımcısı Av. Ceyhun Bozçalar ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halik Çukutli başkanlığında Endüstriyel İlişkiler toplantısının ikinci bölümü gerçekleştirildi.
İş yeri temsilcilerinin görüş ve önerilerinin ele alındığı toplantıda çalışanların tüm talepleri detaylı şekilde istişare edilerek toplu iş sözleşmesine ilave edilecek konuların müzakere edilmesi kararlaştırıldı.