İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu ile Öz Gıda-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Tamamlandı 20 Haziran 2023

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ve Bağlı Kombinalar adına Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile  Öz Gıda İş arasında devam eden 1 Nisan 2023 - 31 Mart 2025 yürürlük süreli 18. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 20 Haziran 2023 tarihinde anlaşmayla sonuçlandı.
İmza töreninde konuşan ESK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, ESK çalışanlarının alın teri ve emeğine yakışır nitelikte bir sözleşmeye imza atmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Genel Müdür Yardımcısı Kalkan, "ESK ailesi adına sevinçliyiz ve huzurluyuz. Toplu sözleşmenin başta işçilerimiz olmak üzere tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, “ESK işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyen toplu sözleşmemizi bağıtlamış bulunuyoruz. Çalışma hayatı ve Et ve Süt Kurumu çalışanlarına hayırlı olsun. Oldukça kapsayıcı, kuşatıcı iyi bir toplu sözleşme oldu.” dedi.
TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler ise, “Bu sözleşme, hepimizin ortak kazanımı ve başarısıdır. Ülkemiz gerçekleri göz önüne alındığında, bu sözleşme gerçekten başarılı bir sözleşme olmuştur. İmzalanan toplu iş sözleşmesi hepimize hayırlı olsun.” dedi.
TÜHİS Genel Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Daire Başkanı Fatih Doğan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ ve TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler’in yanı sıra ilgili birimlerin temsilcileri ve iş yeri sendika temsilcileri katıldı.