İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Ulusal Kırmızı Et Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi 07 Aralık 2022

Ulusal Kırmız Et Konseyi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi.

7 Aralık 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen Ulusal Kırmızı Et Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu”na Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, ESK Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Sarıtosun,  Sincan Kombina Müdürü Abdulkadir Bayar, Bakanlık bürokratları, sektör temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil  Genel Kurul açılış konuşmasında, besicilerin de içinde olduğu tarım sektörünün olumsuz etkilendiği Covid sürecinde Bakanlık olarak alınan isabetli tedbirlerle salgının olumsuz etkilerinin hafif atlatıldığını vurguladı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan  Ulusal Kırmızı Et Konseyi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada sektör paydaşlarına yeni uygulamaya konulan Sözleşmeli Besicilik Projesini anlattı.

Konuşmaların ardından, Yönetim Kurulu faaliyet raporu okunarak, hesaplar görüşüldü ve denetim kurulu raporu ibra edildi. Tahmini bütçenin görüşülerek onaylandığı Olağan Genel Kurul’da Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu seçimleri gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Ahmet Hacıince, Ulusal Kırmızı Et Konseyinin kırmızı et sektörü ile Bakanlık arasında önemli bir köprü vazifesi üstlendiklerini hatırlatarak, kırmızı et üretim ve tüketim politikalarının geliştirilmesinde görev alacak yeni yönetim kurulunun hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Genel Kurul sonrası oluşturulan yönetim kurulunda, Kurumumuz adına Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Sarıtosun görev aldı.

ESK 1090