İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumunda Kurban Bayramı Mesaisi 18 Temmuz 2022

Kurban Bayramı boyunca tüm kombinaları ile tam kadro çalışan Et ve Süt Kurumu, Türk Kızılay’a ‘’Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’’ kapsamında bağışlanan kurbanlıkların kesimini, veteriner hekimler gözetiminde, İslami usullere uygun olarak gerçekleştirdi.

Kurbanlık etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Türk Kızılay’a Bayram'da teslim eden ESK, ayrıca Kızılay’ın talebi olan konserve üretimini sürdürüyor.

Kurban Konserveleri Yıl Boyu Dağıtılacak

ESK, modern tesislerinde kurban etlerini kavurma konservesi haline getirerek Türk Kızılay'a teslim edecek. Kızılay, kurban etlerini afetlerden etkilenenlerle ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtacak. 

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan,  Et ve Süt Kurumu kombinalarında Kurban Bayramı boyunca kesilen büyükbaş kurbanlıkların işlenerek konserve haline getirileceğini söyledi. ESK ile Türk Kızılay arasında imzalanan kurbanlık tedariki, kesimi, parçalanması ve ambalajlanması hizmetlerini kapsayan protokol kapsamında  2022 Kurban Bayramı'nda Türk Kızılay’ımızın ihtiyaç duyduğu miktarda kurbanlık temin edilmiş ve tesislerimizde, veteriner hekimlerimiz kontrolünde İslami usullere uygun bir şekilde kesilmiştir. Bayram süresi boyunca taze et şeklinde 5’er kilo paketler Türk Kızılay'a teslim edilmiş olup, bunun yanında  kombinalarımızda hijyenik şartlarda ve son teknolojik imkânlarla konserve üretimine başlanmıştır. Protokol kapsamında bu sene yaklaşık 700 bin adet konserve üretimimiz 800 gramlık kutularda ve ayrıca et suyu da konserveler şeklinde hazırlanarak Kızılay’ımıza teslim edilecektir. ESK olarak üreticilerimizden aldığımız kurbanlıkların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm bu süreçlerde titizlikle çalışan ve bayram boyunca gayret gösteren çalışma arkadaşlarıma tüm kombinalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İhtiyacı olanlara destek olan vekâlet sahiplerine teşekkür

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Bu yıl da ihtiyaç sahibi insanların kurban bereketini yaşayabilmesi için Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurt dışından kampanyamıza yoğun destek geldi. Emanetlerini aldığımız hayırsever vekâlet sahiplerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kurban gibi hassas bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın duyduğu güvene layık olmak adına üzerimize düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirdik. 'Dayanışma Yılı' ilan ettiğimiz bu dönemde de Anadolu insanının hamiyetperverliğini tüm dünyaya gösteriyoruz.” dedi.