Ağrı Kombinamız Geleneksel Ağrı Yaprak Döneri Üretimine Başladı
Ağrı'nın geleneksel ürünü olan Yaprak Döneri, Et ve Süt Kurumu Ağrı Kombinası tarafından üretilmeye başladı.
Ağrı Valisi Osman Varol'u makamında ziyaret eden Et ve Süt Kurumu Ağrı Kombina Müdürü Yılmaz Aslan, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil süreci devam eden Ağrı Et ve Süt Kurumu tarafından seri üretimi yapılan Ağrı'nın yöresel lezzeti Ağrı Yaprak Dönerini takdim etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
Ayrıca Ağrı İlinin Coğrafi İşaretli Ürünü olmaya hazırlanan Ağrı Dana Yaprak Dönerinin Ağrı Kombinasında üretimine başladıklarını belirten Kombina Müdürü Aslan, şehrin kusursuz güzellikteki meralarında ve tamamen doğal bir ortamda otlayan hayvanların etinden üretilen Ağrı'nın meşhur yaprak dönerinin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini dile getirdi.
Ağrı Kombinasının 45 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Aslan, yeni ürün yaprak dönerinin yakında ülke genelinde tüm ESK satış reyonlarında yerini alacağını, Et ve Süt Kurumu olarak ekonomik ve kaliteli ürünleri tüketiciye ulaştırmaya devam edeceklerini kaydetti.