İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK ile Kastamonu Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

11 Şubat 2022

Kurumumuz AR-GE çalışmaları kapsamında, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokol merasimine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdür Osman Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük ile Prof. Dr. Mehmet Atalan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kaynar, ESK Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, ESK AR-GE Müdürü Dr. İsmail Erim Köseoğlu, Özel Kalem Müdürü Serdar Uslu katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Genel Müdür Osman Uzun tarafından imzalanan protokol kapsamında, bölgenin hayvancılık sektörü ve endüstriyel kalkınmasına yapılacak katkıları en üst seviyeye çıkarmak ve Kurumumuz ile Kastamonu Üniversitesi arasında, et ve süt ürünlerinin üretiminde katma değer sağlayacak alanlarda da analiz ve çalışmalar yapılması hususlarında mutabık kalındı.

İmzalanan iş birliği protokolünün  hayırlı olması temennisinde bulunan ESK Genel Müdürü Osman Uzun, bilimsel çalışmalara destek vermekten son derece heyecan duyduklarını dile getirdi.

ESK Genel Müdürü Uzun konuşmasında şunları söyledi; “Et ve Balık Kurumu, yeni adıyla Et ve Süt Kurumu, halk sağlığı önceliğiyle güvenli ve kaliteli et üretmek, et sanayiinin üretim şartlarını oluşturmak, üreticilerimize pazar ve fiyat garantisi sunmak, üreticinin alın terini korurken, tüketiciye de kaliteli, sağlıklı ve ekonomik ürünler ulaştırmaya devam etmektedir. Tüm bunların yanında, akademik çalışmalara önem veren bir bakış açısı ile üniversitelerimiz ile iş birliğini de son derece önemsiyoruz. Bu çerçevede 2021 yılında yayın hayatına başlayan Hakemli Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi ikinci sayısını çıkartmıştır. Ayrıca, Ankara Sincan Kombina yerleşkesinde AR-GE laboratuvarı oluşturulmuştur. Kurumsal bilgi ve birikimimizi, fiziki altyapımızı, tüm tesis ve insan kaynağımızı gençlerimizle, akademik camia ile paylaşmak daima bizi heyecanlandırmaktadır. Bu kapsamda Kurumumuzla Kastamonu Üniversitemiz arasında imzalanan iş birliği protokolünün kurumlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Et ve Süt  Kurumu ile gerçekleştirilecek ortak çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da  değerlendirmelerinde “Et ve Süt Kurumu ile iş birliği protokolü imzalayan ilk üniversite olmanın getirdiği mesuliyetin farkındayız. Öğrencilerimizin eğitim hayatına ve mezuniyet sonrası iş hayatlarına katkı sağlayacak olan bu protokolün başta Veteriner Fakültemiz olmak üzere bölgemiz ve Üniversitemiz ihtisas sahasına da çok büyük katkıları olacaktır. Kurumunuzla yapacağımız iş birliğinin geliştirilmesi ve ilerlemesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız." şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Topal, konuşmanın sonunda ESK Genel Müdürü Osman Uzun ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

11.02.2022 KASTAMONU AÇIKSÖZ
11.02.2022 KASTAMONU DOĞRUSÖZ
11.02.2022 KASTAMONU