İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu İlk Süt Tesisini Yozgat'ta Açıyor

17 Ocak 2022

Et ve Süt Kurumu, yaklaşık 45 milyon liraya mal edilen ve günlük 98 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak ilk süt tesisini Yozgat'ta açmaya hazırlanıyor. Tesiste peynir çeşitleri ve tereyağı üretimi yapılacak.

Türkiye'de hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunan Et ve Süt Kurumu, ilk süt işleme tesisini Yozgat'ta hizmete almaya hazırlanıyor.

Veteriner hekimlerin kontrolünde kasaplık hayvan alım ve kesimlerini yaparak, hijyenik şartlarda kaliteli üretim için et kombinalarını faaliyete geçiren Kurumumuz, Yozgat'ta kurduğu işleme tesisi ile süt ürünleri de üretecek.

Kurumumuzun üreticilerden toplayacağı süt ile kentte süt sığırcılığının gelişmesine katkı sağlanacak. Tesiste kaşar, lor ve beyaz peynir ile tereyağı üretilecek.

Günlük 98 ton süt işleme kapasiteli, 1500 metrekare kapalı alana sahip Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinamız, yakın zamanda hizmete açılacak.

MİLLİ GAZETE
YENİ ŞAFAK
YENİ UFUK