İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK Koordinasyon ve ÖZ GIDA- İŞ Sendikası Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Düzenlendi 06 Aralık 2021

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon ve Öz Gıda-İş Sendikası Endüstriyel İlişkiler Toplantısı 3 - 4 Aralık 2021 tarihlerinde Trabzon’da düzenlendi. Et ve Süt Kurumu yetkililerinin ve sendika temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda iş yeri sendika temsilcilerinin talepleri ele alındı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun başkanlığında düzenlenen toplantıya ESK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler, ESK Daire Başkanları, Kombina Müdürleri, Şube Müdürleri  ve iş yeri sendika temsilcileri katıldı.

Merkez Birim Yöneticileri, Kombina Müdürleri, TÜHİS (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası), Öz Gıda-İş Sendikası Yöneticileri ve iş yeri temsilcilerini bir araya getiren Endüstriyel ilişkiler toplantısının açılış konuşmasını yapan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun,  Kurumda büyük bir özveri ile görev yapan işçilerin her türlü talep ve ihtiyaçlarına samimiyetle yaklaştıklarını ve değerlendirmeye aldıklarını dile getirdi.

ESK 5676 Birlesim+1

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, toplantıda yaptığı konuşmada, pandemi döneminde sağlık sektörü kadar gıda sektörünün de önemli görevler üstendiğine işaret ederek, “Gıda sektörü çalışanları olarak pandemi döneminde hiç ara vermeden, dinlenmeden üretmeye devam eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zor bir dönemin üstesinden hep beraber geldik. Gıda sektörü çalışanlarının iş yerlerinde kazanımlarını artırmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda işçilerimizin haklarının korunması konusunda Et ve Süt Kurumu ile yıllardan beri uyum içerisinde çalışıyoruz. Hayvancılık sektörünün odak noktası olan ESK'nın, ülkemiz ekonomisine katkılarını ve halkımız ihtiyaçlarının karşılanmasında üstlenmiş olduğu faaliyetlerini ilgi ve takdirle izlemekteyiz.” dedi.

Toplantıda konuşma yapan TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler de ESK'nın çalışanlarına değer veren bir kurum olduğunun altını çizdi. Et ve Süt Kurumunun personelin sorunları ile her zaman yakinen ilgilendiğini dile getiren Güler, gösterilen duyarlılıktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

ESK Genel Müdür Yardımcısı  Dr. Cemal Çalık ile sendika işyeri temsilcilerinin bir araya geldiği Endüstriyel İlişkiler Toplantısının ikinci bölümünde, kombinaların iş yeri temsilcileri tarafından çalışanların talep ve önerileri ele alındı.

ESK 5769

KOORDİNASYON TOPLANTISINDA 2021 YILI FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Endüstriyel ilişkiler toplantısının yanı sıra ESK Birim amirlerinin katılımı ile devam eden Koordinasyon toplantısında 2021 yılı faaliyetleri ve sektörel gelişmeler değerlendirildi. Yeni yıla ilişkin planlamaların konuşulduğu toplantıda alım üretim politikaları, piyasa izleme ve değerlendirme, ticari faaliyetler, hizmet içi eğitim programları, kombinaların faaliyetleri konuşuldu.

ESK, KARADENİZ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE CANLILIK KAZANDIRACAK

Toplantının ardından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun ve beraberindeki heyet, üretime hazırlanan ESK Trabzon Kombinası tesislerinde incelemelerde bulundu. Ziyarete Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı da katıldı.ESK 6164

Trabzon Et Kombinası tesisleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ESK Genel Müdürü Osman Uzun, bölgede ilk etapta yaklaşık 70 kişiye istihdam sağlayacak kombinanın 22 bin metrekare alanda, 410 ton depolama, yaklaşık 300 baş günlük kesim kapasitesine sahip olacağını ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Karadeniz hayvancılık sektörüne canlılık kazandıracağını vurguladı. Genel Müdür Uzun “Et ve Süt Kurumu, altmış dokuz yıldır sürdürdüğü faaliyetlerine hizmete açacağı  tesisiyle bir yenisini ekliyor. Trabzon Et Kombinamız kısa zamanda üretime açılacak ve Karadeniz bölgesindeki ilk kombinamız olacak. Bu vesile ile Et ve Süt Kurumu, Karadeniz bölgesi hayvancılık sektörüne canlılık kazandıracak. Şimdiden Trabzon Et Kombinamızın ülkemize ve bölgeye hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

ESK 5910