İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ET VE SÜT KURUMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI 29 Eylül 2021

Et ve Süt Kurumu adına Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile yetkili işçi sendikası Öz Gıda İş arasında yürütülen 01.04.2021- 31.03.2023 yürürlük süreli 17. Dönem Kurumumuz iş yerleri Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda 29.09.2021 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesine Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı  Dr. Cemal Çalık, I. Hukuk Müşaviri Şeyhmus Hayrullah Karagöz, İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Dairesi Başkan V. Şengül Güleşen, İşçi İşveren İlişkileri Şube Müdürü Zeynep İpek, Müşavir Nevin Azak, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler, TİS Uzmanı Ahmet Sarıkaya,  Fahriye Arıkan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, Ankara Şube Başkanı Duran Çiçek, Şube Başkan Yardımcısı İlhan Öztürk ile Kurumumuz işyeri sendika temsilcilerinden Furkan Öcek, Hüseyin Yılmaz ve  Harun Asrak katıldı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile düşük işçi ücretlerinde öncelikle Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü kapsamında taban ücret uygulanarak, birinci altı ay % 12, ikinci altı ay % 5, ikinci yıl birinci ve ikinci altı ay için % 5 zam yapılması kararlaştırıldı. Sendika üyesi işçilerin mali ve sosyal haklarında da iyileştirmeler yapıldı.