İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

"Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı" Diyarbakır’da Düzenlendi 05 Nisan 2021

Diyarbakır’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı, Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. 7320 metrekarelik alanda yapılan fuarda, Türkiye ve komşu ülkelerden 101 üretici firma yerini aldı.
Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombina Müdürlüğünün stant açtığı fuarda  Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgesinden yerel ürünler sergilendi, yeni tarımsal teknolojiler tanıtıldı.
Fuar, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilirken, ziyaretçiler fuar girişlerinde HES kodu sorgulamasından geçirildi.
 
 2
30 Mart -3 Nisan tarihlerinde düzenlenen fuarı yaklaşık yüz bin kişi ziyaret etti. 

Fuarın açılış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  tarih ve kültür şehri, tarım ve ticaret baş şehirlerinden Diyarbakır'da açılışını gerçekleştirecekleri fuarın kente, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Pakdemirli, Diyarbakır'ın tüm Türkiye ve dünyaya ürün gönderen bir şehir olduğuna işaret ederek "Mesela bugün Diyarbakır'da üretilen çikolatayı 2015'ten bu yana Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarına gönderebiliyorsak ve bu ihracattan toplam 13 milyon dolar gelir elde edebiliyorsak bu verdiğimiz desteklere rağbet eden Diyarbakırlıların girişimciliği, çalışkanlığı sayesindedir. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sizleri alkışlıyorum." diye konuştu.
Diyarbakır'daki fuarın bugüne kadar salgın nedeniyle iptal edilen fuar sürecinden sonra açılan ilk tarım fuarı olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, bu organizasyonun bundan sonraki diğer fuar süreçleri için de oldukça önemli olduğunu aktardı.

"101 firma temsilcisinin katılımıyla açılan bu büyük Tarım Fuarı'nda hem madden hem de manen Bakanlık olarak yanınızdayız." diyen Pakdemirli, fuarda Bakanlık olarak bir stantları olacağını, ilgili projeler hakkında bilgilendirmeleri buradan yapacaklarını bildirdi. Pakdemirli yine marka projeler ve Bakanlığın faaliyetleri hakkında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Ziraat ve Veteriner fakülteleri ile panel ve seminerler düzenleneceğini, böylece fuarı aynı zamanda bir bilgi şölenine dönüştüreceklerini söyledi.

“Daha iyisi keşfedilene kadar, fuarlar, en iyi pazarlama aracıdır”

Bu fuarın en önemli noktasının, ortak akıl ve kurumların iş birliği ile yapılması olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli “Sadece maddi değil, manevi olarak da bizler bu fuarın başarıya ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Zira çok iyi biliyoruz ki; daha iyisi keşfedilene kadar, fuarlar, en iyi pazarlama aracıdır. Ancak fuarlar birbirlerinin tekrarı değil, birbirlerine lig atlatan, çağ atlatan seviyede olmalıdır. Fuarlar; inovatif ürünlerin sergilendiği, katma değerli ürünlerin tanıtıldığı, yukarı çeken, ilham veren, geleceğe dair umut veren, dünya piyasalarını takip eden nitelikte olmalıdır. Bu fuar ile inşallah; ticari ilişkilerimizi daha da güçlendirmiş ve yeni iş birliklerine kapı aralamış olacağız” diye konuştu.
 
Bakanlık standında çiftçilere bilgilendirilmeler yapılıyor
Et ve Süt Kurumu Diyarbakır kombinasının standına üreticiler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Diyarbakır Kavurmasının davetlilere tanıtıldığı fuarda, Kombina Müdürlüğünün üreticilere ve tüketicilere yönelik çalışmaları anlatıldı.