İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK’nın Hakemli Dergisi Akademik Et Ve Süt Kurumu Yayım Hayatına Başladı 05 Nisan 2021

Et ve Süt Kurumu’nun üniversitelerle iş birliğine katkı sağlaması hedeflenen bilimsel dergisi Akademik Et ve Süt Kurumu, Nisan ayında ilk sayısını yayımladı.

Ulusal olarak yılda iki kez ve bilimsel nitelikte çalışmaların yayımlanması planlanan Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi dünyada ve Türkiye’de tarım, hayvancılık, balıkçılık ve su ürünleri ile et ve süt sektörü temelinde gıda hijyeni ve teknolojisi, gıda güvenliği, hayvancılık ekonomisi, halk sağlığı, sağlıklı ve dengeli beslenme, beslenmenin önemi, biyokimya, mikrobiyoloji, AR-GE çalışmaları ve kalite yönetim sistemleri, helal gıda ve bu kapsamlardaki eğitimin rolü konularını kapsayacak.

Et ve Süt Kurumunun AR-GE birimi öncülüğünde yayın hayatına başlayan Bilimsel Dergi Akademik Et ve Süt Kurumu, aynı zamanda Et ve Balık Kurumunun 1952 -1994 yıllarında yayımladığı Balık ve Balıkçılık Dergisi, Et Endüstrisi, Et ve Balık Endüstrisi, Et ve Balık Kurumu, Et ve Balık Ürünleri A.Ş. dergisinin mirasını sürdürüyor.

Online olarak da yayınlanacak hakemli dergiye ESK'nın web sitesinden ulaşılabiliyor.