İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Saanen Keçisi Çiftliği İle Pandemi Döneminde Huzurlu Hayat 06 Eylül 2020

Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan Şerif Coşgun  Saanen Keçisi çiftliği kurdu. Eşi Gülser Coşgun ile keçi yetiştiriciliği yapıp elde ettiği sütünü satarak geçimini sağlayan Şerif Coşgun, pandemi döneminde stressiz bir süreç geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde 32 yıl bir bankada müdürlük yapan Şerif Coşgun, Çanakkale'de 'Saanen' ırkı keçileri gördü. Coşgun, 7 yıl önce emekli olunca kırsal Bağarası Mahallesinde kendisine ait 35 dönüm arazi üzerine  kurduğu çiftlikte şu anda 410 keçinin yer aldığı sürü besliyor. 

Kurdukları keçi çiftliğinde huzurla yaşadıklarına değinen Şerif Coşgun, "Pandemiden dolayı büyükşehirlerde yaşayan arkadaşlarımızla görüştüğümde herkesin büyük sıkıntı içinde olduğunu öğrendik. Biz burada, pandemiyle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Alan çok geniş. Her konuda rahatız. Pandeminin insanlığa bir iyi tarafı oldu. İnsanlar tarım ve tabiatın değerini anladılar" dedi.

'İKİNCİ BAHARIMIZI YAŞIYORUZ'

Şerif Coşgun'un eşi Gülser Coşgun ise, "Eşim emekli olduktan sonra bize besicilik yapacağını söyledi. Hep birlikte oturduk 2 aylık süre sonunda böyle bir karar aldık. Burada eşimle birlikte biz ikinci baharımızı yaşıyoruz. Şu dönemde de çok rahat bir yaz geçirdik. Sıkıntı ve stressiz bir hayat yaşadık. Hayvanlarla çok güzel bir zaman geçiriyoruz" diye konuştu