İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Gaziantep'te Üniversite Öğrencilerine Et ve Süt Kurumu Tanıtıldı 13 Nisan 2019

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde Mavera Kongre ve Kültür Merkezi'nde 11-12 Nisan tarihlerinde düzenlenen "İpekyolu Kariyer Fuarı" sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin ilgi odağı oldu.  Kariyer fuarında Et ve Süt Kurumu Adana Kombina Müdürlüğünün yanı sıra, çok sayıda kurum ve kuruluş stant açtı.  Et ve Süt Kurumu İnsan Kaynakları Daire Başkanı Dr. Cemal Çalık, kariyer fuarları  vesilesiyle binlerce öğrenci ile bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi ve Et ve Süt Kurumunu tanıtmış olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Açılış konuşmasını yapan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, "Biz 206 üniversitesi 7,5 milyon üniversite öğrencisi olan bir ülke olarak, artık yetenek üretimi yapmak zorundayız. Kurumlarımız, reel sektör, kamu bunu yapmak zorunda. Yani öğrenciyken sizi staja almak zorundalar. Son sınıfta iş aranmıyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 11 üniversitenin işbirliği, 170 kurum ve firmanın katılımıyla düzenlenen fuarı yaklaşık yirmi bin kişi ziyaret etti. Yoğun katılım nedeniyle kongre merkezinin girişinde kuyruklar oluştu.

Fuarda konuklara Et Balık Kurumu markalı ürünler ikram edilirken, Sıfır Atık Kampanyası kapsamında öğrencilere binlerce bez çanta dağıtıldı.

Bölgesel Kariyer Fuarlarının sonuncusu 25-26 Nisan tarihlerinde Konya’da düzenlenecek.