İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Güneydoğu Kariyer Fuarında Et ve Süt Kurumuna Büyük İlgi 20 Mart 2019

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı’ 19 Mart 2019 tarihinde Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlendi. 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada bu etkinliğin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olarak ete kemiğe büründüğünü ve artık kendilerinin bir vazifesi olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Atay, “Biz ofis olarak yaptığımız ilk büyük organizasyonlardan bir tanesi bu kariyer fuarlarıdır. Türkiye’de 8 bölgede 87 üniversitenin katılımıyla yapıyoruz bunu ve bu 8 bölgede özellikle seçtiğimiz bölgelerdir. Diyarbakır olmamızda tabi ki hususidir. Çünkü biz burada olmamıza inanıyoruz. Çünkü Türkiye’nin her yerine imkanları eşit oranda dağıtmak istiyoruz. İş fırsatlarında nasıl yol yapıyorsak, hastane hizmeti veriyorsak, güvenlik hizmeti sağlıyorsak iş fırsatlarında da Türkiye’nin her yerine şeffaf olarak dağıtmamız gerektiğine inanıyoruz. O yüzden Erzurum’da, Trabzon’da Diyarbakır’da Mersinde bu etkinliği yapıyoruz” dedi. Güneydoğu Bölgesindeki üniversite öğrencilerini kamu kurumları ve firmaların temsilcileri ile bir araya getiren Kariyer Fuarında Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Et Kombinası stant açtı. Binlerce öğrencinin ilgi gösterdiği fuarda hazır bulunan Et ve Süt Kurumu yetkilileri, ESK'nın faaliyetleri, insan kaynakları profili ve kariyer planlamaları ile ilgili konularda öğrencileri bilgilendirdi. Katılımcılara Et Balık Kurumu markalı ürünler ikram edildi, sıfır atık kampanyası kapsamında öğrencilere binlerce bez çanta dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığı himayesinde  87 üniversitenin işbirliğiyle 8 ayrı şehirde düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarlarında birçok panel ve seminerler, çeşitli atölye çalışmaları, konserler, kurum kuruluş ve öğrenci buluşmaları gerçekleştiriliyor.