İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Erzurum ve Trabzon’da Üniversite Öğrencileri İle Buluştu 12 Mart 2019

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Erzurum ve Trabzon’da düzenlenen Kariyer Fuarlarına katıldı.

8-9 Mart tarihlerinde Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı ile 11-12 Mart tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Trabzon’da düzenlenen Kariyer Karadeniz Fuarında Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombinası stant açarak katıldı. Fuar boyunca öğrenciler ve akademisyenler ile bir araya gelen kurum yetkilileri, ESK'nın faaliyetleri, insan kaynakları profili ve kariyer planlamaları ile ilgili görüşmelerde bulundu.

“KADER GAYRETE AŞIKTIR”
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay açılış töreninde yaptığı konuşmada “Uluslararası rekabetin bu kadar hakim olduğu bu yüzyılda üniversitelerimiz öğrencilerimizin bir kapıdan girip diğerinden çıktığı kurumlar olamaz. Üniversitelerimiz, öğrencilerinin aldıkları eğitimle doğru orantılı bir işte kariyer yapabilmeleri adına planlamalarını yapmalıdır. Burada öğrencilerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve bundan sonrada her yıl düzenlenecek olan kariyer fuarlarını birer fırsata dönüştürmeliler, daha fazla gayret etmeliler. Çünkü kader gayrete aşıktır” cümlelerini kullandı.

Üniversite öğrencileri ile kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek, öğrencilerin kariyer planlamaları  ve istihdam konularında birebir görüşmelerini sağlamayı amaçlayan Bölgesel kariyer fuarlarına, Erzurum ve Trabzon’da öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

ESK standında Et Balık Kurumu markalı ürünler ikram edildi, sıfır atık projesine katkı sağlamak amacı ile öğrencilere binlerce bez çanta dağıtıldı.

Bölgesel Kariyer Fuarları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığı himayesinde  87 üniversitenin işbirliğiyle 8 ayrı şehirde düzenleniyor.