İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Doğu Akdeniz Kariyer Fuarında 07 Mart 2019

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Mersin’de düzenlenen Doğu Akdeniz Kariyer Fuarına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığı himayesinde  87 üniversitenin işbirliğiyle 8 ayrı şehirde düzenlenecek olan Bölgesel Kariyer Fuarlarının ilki Mersin ‘de gerçekleştirildi.

5-6 Mart tarihlerinde Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Akdeniz Kariyer Fuarına Et ve Süt Kurumu Adana Kombinası, diğer kamu kurumları ve firmalar ile birlikte stant açarak katıldı.

Fuarın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay yaptığı konuşmada, "82 milyonluk nüfusa sahip bir ülkede eğitim alanında bir şey yapmak zor. 3-5 milyonluk nüfuslu ülkelerdeki gibi küçük gayretlerle büyük faydalar sağlayamıyoruz. Eğitimde reform için hem maddi kaynak hem de insan kaynağı gerekiyor. O nedenle üniversitelerin sayısını artırdık. 70-80 bin olan akademisyen sayısı şu an 160 bin civarında. Bu ülke akademik alanda, bilim dünyasında, teknolojide ayağını yerden kesmiştir. Yakın zamanda birçok alanda ülkemizi, performansı en iyi ülkeler standardına yükselteceğiz. Bu nedenle bu fuarlara önem veriyoruz. İlerleyen zamanlarda Türkiye'nin her bölgesinde bu fuarları düzenlemeye devam edeceğiz." Dedi.

Fuar boyunca Et ve Süt Kurumu, üniversite öğrencileri, akademisyenler ve davetlilerin ilgisi ile karşılandı.

Katılımcılara  et balık markalı ürünler ikram edildi.

Önümüzdeki günlerde de devam edecek olan Bölgesel Kariyer Fuarları, 8-9 Mart'ta Erzurum'da, 11-12 Mart'ta Trabzon'da, 14 Mart'ta İzmir'de, 19 Mart'ta Diyarbakır'da, 21-22 Mart'ta Antalya'da, 11-12 Nisan'da Gaziantep'te ve 25-26 Nisan'da Konya'da düzenlenecek.

Fuarlarda üniversite öğrencileri ile kamu ve özel sektör temsilcileri, kariyer planlamaları  ve istihdam konularında birebir görüşme olanağı bulacak.