İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu, 9. Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Katıldı 09 Nisan 2018

Diyarbakır'da, "9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı" düzenlendi.

5-8 Nisan tarihlerinde TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombina Müdürlüğünün stant açarak katıldığı fuar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Kredi Kooperatifler Merkez Birliği Türkiye Ziraat Odalar Birliği, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve KOSGEB'in desteğiyle düzenlendi.

Fuarın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı V. Mustafa Sami CÜCELOĞLU, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcı V. Salih ÇELİK, Diyarbakır Et Kombinası Müdürü Hamdullah GÜVEN ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun'un gerçekleştirdiği Fuara Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı V. Mustafa Sami Cüceloğlu ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, geleceğin dünyasında gıda ve tarımın bugünden çok daha önemli ve kritik bir noktada olacağını aktararak, bu nedenle tarımı çok önemsediklerini söyledi.

"Gıdayı kontrol eden dünyayı da kontrol eder." ifadesini kullanan Coşkun, gelecekte gıda sorunlarıyla karşılaşmamak için gerekli tedbirlerin alınması, buna göre politikalar üretilmesi, bu istikamette tarım sektörüne yönelik yatırımların artırılarak her türlü yenilik ve teknolojilere en üst düzeyde destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Coşkun, "2002'de 1,8 milyar lira olan tarımsal desteği 2017'de yaklaşık 13 milyar liraya yükselttik. 2018'de üreticilere Türkiye genelinde 14,5 milyar lira tarımsal destek verilecek." diye konuştu.

Tarım sektörünün büyümesi ve gelişmesi için daima çiftçinin yanında yer aldıklarını anlatan Coşkun, devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Karacadağ pirinci için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayar'a verildi.

Güzellik yarışmasında dereceye giren kuzu, oğlak ve buzağıların yetiştiricilerine ödüllerinin verilmesinin ardından katılımcılar fuarı gezdi. Beş gün boyunca  ziyaret edilen fuarda Et ve Süt Kurumu standı ve ikrame dilen ESK ürünleri katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Açılış töreninin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu COŞKUN ve beraberindeki heyet stantları gezdi. Et ve Süt Kurumu stantını da ziyaret eden heyete ESK ürünleri ikram edildi.

 

8

 Açılış programının ardından,   Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun ve beraberindeki heyet,  Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve Kombina Müdürü Hamdullah Güven’den brifing aldı.

9