İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası’nda Kupa Erzurum Kombina Atlı Cirit Kulübü’nün Oldu 08 Aralık 2015

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’nın kazananı Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü oldu.
Uşak Akse Atlı Cirit Spor Kulübü ve Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü arasında gerçekleşen final karşılaşmasında, rakipler kıyasıya mücadele etti. Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü, rakibi Uşak Akse Atlı Cirit Spor Kulübü’nü mağlup ederek kupayı almaya hak kazandı.
Müsabakalara ev sahipliği yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, birinci olan ve dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını takdim etti. Sonrasında ise, turnuvada birinciliği kazanan Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü taraftarları yöresel oyunlarını oynayarak şampiyonluğu kutladı.

"EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK"
Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Yakup Pak "Bu müsabakalara çok sıkı bir şekilde hazırlandık. Gece gündüz, atları ve çocukları hiç yatırmadan, hep atların yanında kalarak antrenmanlar yaparak hazırlandık. Emeğimizin karşılığını da aldık. İlk olarak, Erzurum’da grup birincisi olduk. Sonra Uşak’ta bugüne kadar hep Türkiye şampiyonu olan takımlarla mücadele ettik, onları yendik, buralara kadar geldik. Yine aynı şekilde başarımızı devam ettirdik ve Türkiye şampiyonu olduk. Dünyalar bizim oldu. İstanbul bizim oldu. Artık Erzurum’a nasıl gideceğiz belli değil” şeklinde konuştu.

 

DSC 0001

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 2015 yılı Atlı Cirit Türkiye Şampiyonu olan Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübünü başarısından dolayı tebrik eden Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral  Kulüp Başkanı Yakup Pak'a plaket verdi.