İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Kanatlı Parça Etleri

et 34

TAVUK GÖVDE KARKAS

Usulüne uygun kesildikten sonra temizlenmiş, tüyleri yolunmuş , baş, ayaklar, kursak, kuyruk üstü yağ guddesi, solunum borusu, yutak, bağırsaklar, böbrek ve üreme organları ve akciğerleri çıkarılmış tavuk karkaslarıdır.

et 35

ARKA ÇEYREK GÖVDE (KALÇALI BUT)

Arka yarım gövdenin omurgalar ve sacrum boyunca orta yerden kesilmesiyle veya arka yarım gövdenin ön çeyreği alındıktan sonra geriye kalan, kuyruk sokumunun kısmen üzerinde bulunduğu parçadır.

 et 36

KAFESLİ BÜTÜN GÖĞÜS

Ön yarım gövdenin üzerindeki kanatların kesilmesi ile elde edilen, göğüs kafesi, göğüs kemiği, kürek kemiği, sırt omurları ve boynun son omuru ile bunları örten dokunun tamamıdır.

et 37

BÜTÜN GÖĞÜS (KANATSIZ, KAFESSİZ)

Kafesli bütün göğüsün kafesinin ayrılması ile elde edilen göğüs etinin tamamının bulunduğu kemikli parçadır.

et 38

BÜTÜN BUT

Arka çeyrek gövdenin baldır kemikleri (Tibia, fibula) ile bacak kemiğinin (femur) içinde bulunduğu kısmın, kalça ekleminden kesilmesi sonucu elde edilen parçadır.

et 39

KEMİKSİZ BÜTÜN GÖĞÜS (BONFİLE-FİLETO)

Bütün göğüsün, adele kısmının, göğüs kemiğinden uygun bir şekilde ayrılması ile elde edilen derili veya derisiz kısmıdır.

et 40

ÜST BUT (SARMA, TALEKS)

Bütün budun bacak kemiğinin (femur) diz ekleminden kesilmesi ile elde edilen üst parçasıdır.

et 41

BUT PİRZOLA

Üst budun derili veya derisiz halde etlerinin kalça tarafına doğru sıyrılıp hafifçe dövülmesiyle elde edilen parçadır.

et 42

ALT BUT (BAGET)

Bütün buttan üst budun kesilmesinden sonra geriye kalan parçadır.

UÇ KANAT: Yarım kanadın ön kol bölgesinin (Radius, ulna) carpal bölgeyle birleştiği eklemden kesilmek suretiyle kalan uç kısmıdır.

et 43

ORTA KANAT (KANAT IZGARA)

Yarım kanadın dip ve uç kısımlarından kesilmesinden sonra ön kol kemiklerinin (Radius, ulna) içinde bulunduğu kısımdır.

et 44

DİP KANAT

Yarım kanadın dirsek ekleminden kesilmesinden sonra geriye kalan pazı kemiğinin (Humerus) içinde bulunduğu kısımdır.