Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'den Kombinamıza Ziyaret 02 Temmuz 2024
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombinamızı ziyaret etti.
Kombinamızda incelemelerde bulunan Vali Çiftçi ve beraberindeki heyet, Kombina Müdürü İsmail Atasever'den tesiste yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaret kapsamında Erzurum Et Kombinasında yıllık ortalama 1650 ton şarküteri ve 2 bin ton kırmızı et üretimi gerçekleştirildiği, tesiste toplamda 25 değişik şarküteri ürünü üretildiği, bu ürünlerden altın madalyalı Türk Sucuğu ve Türk Patent Enstitüsü patentli marka tescilli, %100 koyun ve kuzu etinden özel baharat karışımı ile üretilen, ismini verimli Pasinler Ovası’ndan alan "Pasin Izgara Köfte"nin halkımızın beğenisini kazandığı bilgilerine yer verildi.
Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombinası, 1953 yılında Türkiye'de kurulan ilk kombina olma özelliğini taşıyor. Kuruluş amacına uygun olarak, üreticiden aldığı kasaplık hayvanları modern teknolojilere sahip üretim tesislerinde işleyip çiftlikten sofralarımıza ulaştırılıyor. Bölge besiciliğini de teşvik eden bir anlayışla bölge halkının tüketim alışkanlıkları ve tercihleri doğrultusunda hizmet veren kombinada ürün çeşitlemesi yapılıyor. Üretilen kıyma, kuşbaşı, biftek, pirzola vb. et ürünleri ile sucuk, sosis, salam, kavurma, köfte vb. şarküteri ürünleri; toptan ve perakende olarak ucuz, kaliteli, sağlıklı ve güvenli bir şekilde vatandaşa sunuluyor.
Ziyarette Vali Çiftçi’ye Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger eşlik etti.