İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Sakarya Kombinası Marmara Kariyer Fuarı'na Katıldı 28 Şubat 2024

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde, 26-27 Şubat tarihlerinde Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) düzenlendi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda Et ve Süt Kurumu Sakarya Kombina Müdürlüğü stant açarak katıldı. Açılan stantta kombinada üretilen EBK markalı ürünler katılımcılara ikram edildi.

Sakarya Kombinası Kombina Müdürü Önder Dağdelen ve kombina yetkilileri, öğrencileri kurumda staj imkânları konusunda bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, yarının teminatı gençler için bir arada olduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2019'da bu yola çıktıklarını söyledi.

Organizasyonun 36'ncısını düzenlediklerini anımsatan Atay, etkinliğin, yapıldığı her şehrin gördüğü en büyük bölgesel kariyer fuarı olduğuna işaret ederek, "Bu aslında ülkemizde o kadar büyük enerji, o kadar büyük potansiyel var ki. Sadece buraya öğrenciler ya da iş arayan gençlerimiz gelmiyorlar. Dışarıda 1071 firmadan bahsediliyor. Burada hiç kimse bir şey satmaya gelmedi. Burada gördüğünüz firmaların hepsi gençleri kazanmaya geldi. Bunun için de ciddi maliyetlere katlanıyorlar. Evet bu şehrin gördüğü en büyük organizasyon, bölgesel kariyer fuarıdır. Bundan sonra da böyle olacaktır. Çünkü sadede Kocaeli'nde böyle değil, her yerde böyle." şeklinde konuştu.

Atay, 2019 ile 2023 yılları arasında yapılan kariyer fuarlarına 650 bin öğrenci-mezunun katıldığını, bugün Kocaeli'de düzenlenen fuarda ise 100 bin öğrenci-mezun katılımını beklediklerini bildirdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "İnsan Geleceğini Nasıl Kurar" başlıklı söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.