İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Kombinamızda Günlük 300 Kilogram Ağrı Yaprak Döneri Üretiliyor 17 Ocak 2024

Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret olarak tescil edilen Ağrı Yaprak Döneri, hijyenik ortamlarda el değmeden paketlenerek ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.

2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret olarak tescil edilen Ağrı Yaprak Döneri, Et ve Süt Kurumu Ağrı Kombina Müdürlüğü tesislerinde, hijyenik bir ortamda pişirilerek, el değmeden kesildikten sonra seri üretimi yapılıp paketlenerek raflardaki yerini alıyor.

İlk etapta günlük 300 kilogram üretim yapılan tesiste incelemelerde bulunan Ağrı Valisi Mustafa Koç, “İftihar kaynağımız olan Ağrı’mız tarım ve hayvancılık kenti. Biz bununla gurur duyuyoruz. 2022 yılında tescil edilmiş Ağrı Yaprak Döneri üretim tesisini ziyaret ettik. Döner, Türkiye’nin birçok yerinde yapılıyor ama Ağrı’mızın yaprak dönerinin kendisine has bir özelliği var. Yörede üretilen etlerin lezzetiyle güzel bir tat ortaya çıkıyor. Et ve Süt Kurumumuz, tescil edildiğinden bu yana 4 ton gibi bir üretim gerçekleştirdi. Günde 300 kilogram üretim kapasitesine sahip. Az önce de şahit olduk tamamen otomatik olarak burada üretiliyor. Bizim amacımız endüstriyel olarak üretimini sağlayıp kapasiteyi daha da artırarak hem ülke içerisinde hem de yurt dışında tanınırlığını arttırmak.” ifadelerini kullandı.