İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK Koordinasyon ve Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Düzenlendi 08 Ocak 2024

51202423322 2.IMG 0685

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon ve Endüstriyel İlişkiler Toplantısı 3-7 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlendi. Et ve Süt Kurumu, TÜHİS ve Öz Gıda-İş Sendikası yönetici ve temsilcilerinin bir araya geldiği toplantılarda, Kurum faaliyetleri ele alındı, iş yeri sendika temsilcilerinin talepleri değerlendirildi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan başkanlığında düzenlenen toplantıya ESK Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Durali Koçak, Mehmet Ali Köse, Mücahid Taylan, ESK Genel Müdür Yardımcıları İbrahim Sarıtosun ve Ahmet Kalkan, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, TÜHİS Kıdemli Uzmanı Ahmet Sarıkaya, ESK Daire Başkanları, Kombina Müdürleri, Şube Müdürleri  ve iş yeri sendika temsilcileri katıldı.

Merkez Birim Yöneticileri, Kombina Müdürleri, TÜHİS (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası), Öz Gıda-İş Sendikası Yöneticileri ve iş yeri temsilcilerini bir araya getiren Endüstriyel İlişkiler Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan konuşmasında, ESK’nın kuruluş amacı ve misyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesinde ESK’nın öncü rol üstlendiğini belirten Genel Müdür Kayhan, 1952 yılında Et ve Balık Kurumunun ülkenin çok önemli protein kaynağını tedarik etmede misyon edinmiş bir kurum olarak kurulduğunu, zaman içerisinde daha da büyüyerek ülke hayvancılığının gelişimine önemli katkılar sunduğunu anlattı. 

ESK personelinin bu bilinç ve inançla çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Genel Müdür Kayhan, “Yönetiminden emekçisine, gayretle, işimize bağlılığımızla, birbirimize karşı sevginin yüksek olduğu bir ortamda iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurumda büyük bir özveri ile görev yapan işçilerimizin her türlü talep ve ihtiyaçlarına samimiyetle yaklaşıyor ve değerlendiriyoruz. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda, uzun yıllardır birlikte çalıştığımız sendikamızla her zaman iş birliği içinde hareket ediyoruz. Müşterek çalışarak iş birliği içerisinde güzel kararlar vereceğimize inanıyorum.” dedi.

51202423256 4.IMG 0645

Endüstriyel İlişkiler Kurulu toplantılarında hem tarafı oldukları işçilerin hem de kurumun beklentilerinin belirlendiğini ifade eden Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli toplantıda yaptığı konuşmada, “Uzun yıllara dayanan bir hukukumuz olan ESK ile iş birliğimiz çok sıcak ve yakın bir şekilde devam ediyor. Tüm sorunlarımızı omuz omuza çalışarak birlikte çözüyoruz. Bugün burada yapılacak olan toplantıda var olan, çözüm bekleyen konuları konuşarak çok rahat bir şekilde çözebileceğimizi biliyorum.” ifadelerini kullandı.

TÜHİS’in tek kamu işveren sendikası olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten TÜHİS uzmanı Ahmet Sarıkaya da konuşmasında TÜHİS misyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ESK Koordinasyon Toplantısında 2023 Yılı Faaliyetleri Değerlendirildi

Endüstriyel İlişkiler Toplantısı açılış programının ardından Genel Müdür Mustafa Kayhan Başkanlığında 5-6 Ocak 2024 tarihlerinde Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. ESK birim amirlerinin ve kombina müdürlerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda, kombinalar ve tüm birimler 2023 yılı faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Sektörel gelişmelerin değerlendirildiği ve 2024 yılına ilişkin planlamaların konuşulduğu toplantıda alım üretim politikaları, piyasa izleme ve değerlendirme, ticari faaliyetler, hizmet içi eğitim programları ve kombinaların faaliyetleri ele alındı.

ESK 7753

"Endüstriyel İlişkiler Kurulu Koordinasyon” Toplantısının İkinci Bölümünde İş Yeri Temsilcilerinin Talepleri Ele Alındı

ESK Endüstriyel İlişkiler Kurulu toplantısı açılış programının ardından 5-6 Ocak 2024 tarihlerinde ESK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halik Çukutli başkanlığında Endüstriyel İlişkiler toplantısının ikinci bölümü gerçekleştirildi.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan ESK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, işçisi, memuru, yöneticisi ile ülkesi, milleti ve kurumu için canla başla çalışan güçlü bir aile olduklarını vurguladı.

İş yeri temsilcilerinin görüş ve önerilerinin ele alındığı toplantıda çalışanların tüm talepleri detaylı şekilde istişare edilerek toplu iş sözleşmesine ilave edilecek konuların müzakere edilmesi kararlaştırıldı.

5120242326 1.IMG 0786

 

"Hiçbir Mazeret Başarının Yerini Tutamaz"

Ayrıca Et ve Süt Kurumu Koordinasyon ve Endüstriyel İlişkiler Toplantısı kapsamında çeşitli eğitim programları da gerçekleştirildi. Geniş katılımla düzenlenen programlarda,  Protokol Yönetimi Uzmanı Nihat Aytürk tarafından "Kamusal Yaşamda Protokol ve Davranış Yönetimi", İletişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ tarafından ise ‘’Hiçbir Mazeret Başarının Yerini Tutamaz’’ konulu seminerler verildi.