İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı Erzurum’da Düzenlendi 20 Aralık 2023

Erzurum'da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından birisi olan Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23) Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde 18-19 Aralık tarihlerinde düzenlendi.

Et ve Balık Kurumunun ilk kombinası olan Erzurum Kombinası, dördüncüsü düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı’na her yıl olduğu gibi bu yıl da stant açarak katıldı.

Fuarın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay törenin ardından ESK standını ziyaret etti.

"Yetenek Her Yerde" sloganıyla 8 üniversitenin paydaşlığında, kamu ve özel sektörle meslek odalarının iş birliğinde gerçekleştirilen fuarda, binlerce üniversite öğrencisi ve mezun, kamu ile özel sektörden çok sayıda işverenle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın bu programlar sayesinde gençlerin henüz lisans eğitimi görürken kariyer planlamasını yapabildiğini belirttiği çok sayıda davetlinin ve öğrencinin katıldığı fuarda; mülakat ortamlarının yanı sıra çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, atölye çalışmalarına, eğitimlere, simülasyon programlarına ve firmaların insan kaynakları yöneticileri ile söyleşilere de yer verilerek, tüm üniversiteleri bölgesel olarak sektör paydaşlarıyla buluşturarak gençlerin istihdamı ve kariyer yönelimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Kombina Müdürü İsmail Atasever ve kombina yetkililerinin Et ve Süt Kurumu faaliyet alanlarını tanıttığı stant, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Stantta kombinada üretilen ürünler ikram edildi. Özellikle Et ve Balık Kurumunun geleneksel lezzeti Erzurum Sucuğu ile patent ve marka tescili Erzurum Kombinasına ait olan “Pasin Köfte” katılımcılardan özel ilgi ve beğeni gördü.