İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Genel Müdürümüz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu'na Katıldı 19 Aralık 2023

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu'na katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türk Tarih Kurumunun hazırladığı sempozyumun Bakanlık Özel Oturumunda konuşan ESK Genel Müdürü Kayhan, katılımcılara Et ve Süt Kurumunun 71 yıllık köklü tarihi hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri ve Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türk Tarih Kurumu Başkanlığınca düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100, Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu" 18-19 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Akademisyenlerden, bürokratlara, üreticilerden sanatçılara pek çok paydaşı bir araya getiren sempozyum kapsamında düzenlenen Bakanlık Özel Oturumunda,  Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Et ve Süt Kurumu” hakkında sunum yaptı.

ESK Genel Müdür Yardımcıları İbrahim Sarıtosun ve Ahmet Kalkan'ın da katıldığı sempozyumda, Et ve Balık Kurumunun Et ve Süt Kurumuna dönüşüm yolculuğu hakkında değerlendirmelerde bulunan ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Cumhuriyetin ilk yıllarında hayvancılık, hayvancılık politikaları, kitlerin kuruluş amacı ve süreci, EBK kuruluş ve özelleştirme süreci, 2023 yılında ESK, ESK’nın faaliyetleri ve gelecek vizyonu ile ilgili bilgiler verdi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında hayvancılık ile gıda sektörünün güçlendirilmesi için kurulan devlet kurumlarının ekonomik büyüme ve teknolojik gelişimde öncü rolü üstlendiklerini vurgulayan ESK Genel Müdürü Kayhan, 1952 yılında Et ve Balık Kurumunun ülkenin çok önemli protein kaynağını tedarik etmede misyon edinmiş bir kurum olarak kurulduğunu, zaman içerisinde daha da büyüyerek ülke hayvancılığını geliştirdiğini ve besi sığırcılığını yaygınlaştırdığını anlattı.

Et ve  Süt Kurumunun Türkiye hayvancılığına kazandırdığı  önemli hizmetler hakkında bilgiler veren Genel Müdür Kayhan, "Et ve Süt Kurumu olarak amacımız, hem üreticinin hem tüketicinin korunması ve güçlü bir tedarik sürecini oluşturma anlayışla piyasa ihtiyacı nispetinde yumuşak müdahaleler ile fiyat istikrarını sağlayarak gıda güvenirliğine katkıda bulunmaktır.” dedi.

Akademik ve özel oturumların da gerçekleştirildiği programda 19 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen Bakanlık Özel Oturumuna, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Çay İşletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım da konuşmacı olarak katıldı.