İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu, Yozgat Gastronomi Günlerinde 05 Aralık 2023

Et ve Süt Kurumu Yozgat Et Kombinası ve Süt İşletme Müdürlüğü, 22. Uluslararası Sürmeli Festivali kapsamında “Gastronomi Günleri” etkinliğine katılım sağladı.

Yozgat Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1-3 Aralık tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Gastronomi Günleri’ne Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Celal Köse, Et ve Süt Kurumu Yozgat Süt İşletme Müdürü Akif Başol, Yozgat Et Kombina Müdür Yardımcısı İsmail Dişli ve il protokolünün yanında çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Mehmet Ali Özkan, açılışta yaptığı konuşmada, etkinliklere katılan belediyelere ve kooperatiflere teşekkür etti.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinası ve Süt İşletme Müdürlüğünün açtığı standı ziyaret etti. Vali Özkan’a Et ve Balık Kurumu markalı ürünler ikram edilirken Yozgat Süt İşletme Müdürü Akif Başol, Yozgat Et Kombina Müdür Yardımcısı İsmail Dişli ve kombina personelleri ürünler ve kurum faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Üç gün süren etkinlikte katılımcılar, Yozgat'ın eşsiz yöresel lezzetlerini tatma şansı buldu. Ayrıca ülkemizin tanınmış şefleri, gurmeleri ve şef adayları, festival boyunca düzenlenen yemek yarışmaları düzenlendi. Festival kapsamında düzenlenen yemek yarışmaları ve lezzet turlarıyla, Yozgat mutfağının zenginlikleri geniş bir kitleye tanıtıldı.