İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Ağrı’da “Diyadin Kanyonu Yürüyüşü” Gerçekleştirildi 26 Ekim 2023

Ağrı Valiliği koordinesinde, Diyadin Kaymakamlığı, Diyadin Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Cumhuriyetin 100. yılı kutlama programları kapsamında, yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla “Diyadin Kanyonu Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Etkinlikte Ağrı Et Kombinasında üretilen Ağrı Yaprak Döneri ikram edildi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Diyadin Kaymakamı Mustafa Karali, il protokolü ve vatandaşların katılım sağladığı yürüyüş, kaplıca bölgesinde başlayarak yaklaşık 6 kilometre sürdü. Yürüyüş, kanyonun içerisinde bulunan Millet Bahçesi’nde sona erdi. 

Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşün akabinde Diyadin Millet Bahçesi’nde programlar devam etti. Etkinliğe Et ve Süt Kurumu Ağrı Kombina Müdürlüğü stant açarak katıldı. Ağrı Kombina Müdürü Hasan Keskin ve kombina personeli, Et ve Süt Kurumu faaliyet alanlarını tanıttığı stantta katılımcılara kurum hakkında bilgiler verdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Millet Bahçesi’nde başlayan kutlama programında konuşan Vali Mustafa Koç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını gururla kutladıklarını ifade etti.

"Şanına yakışır bir şekilde devletimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağız ve 29 Ekim günü de inşallah resmi kutlamalar yapacağız. Allah bu devletimizin nice 100 yıllarını göstersin. Gençlerimize de birkaç şey söylemek istiyorum. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'i kurduktan sonra 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizlersiniz' demiş. Yani Cumhuriyet'i sizlere emanet etmiş. Biz her alanda sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlere yüklenmiş olan bu sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak kendinize özgüvenli olarak bunu devletimizi ve Cumhuriyet'imizi yüceltme konusundaki kararlılığınızda görüyoruz, sizlere güveniyoruz." dedi.

Program, STK’lar tarafından ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.