İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

GENEL MÜDÜRÜMÜZ BREZİLYA’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU 23 Ekim 2023

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Brezilya'da çeşitli temaslarda bulundu.

Brezilya Tarım Bakanlığının resmi davetlisi olarak çeşitli programlara katılmak üzere Brezilya’ya giden Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan ve beraberindeki heyet, Brezilya Tarım Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi. Genel Müdürümüze Brezilya temaslarında ESK Yönetim Kurulu Üyesi Mücahid Taylan, Ticaret ve Pazarlama Daire Başkanı İsmail Cem Arzıtaş eşlik etti.

Brezilya Tarım Bakanlığı Ticaret ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Roberto Perosa ve beraberindeki heyetlerle düzenlenen toplantılara katıldı.

Roberto Perosa yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Türk heyetini burada ağırlamak büyük memnuniyet vericidir. Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek, ortaklıklarımızı güçlendirmek ve birlikte gıda güvenliğine katkıda bulunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Heyet daha sonra Brezilya Tarım Bakanlığı Tarımsal Savunma Sekreteri Carlos Goulart ve bakanlık mensupları ile düzenlenen toplantıda tarım ve hayvancılık alanında iş birliği konuları görüşüldü.

Türkiye’nin Brezilya Büyükelçiliği Sekreteri Ömer Muharrem Yazgan’ın da eşlik ettiği Brezilya ziyareti kapsamında üretici birlikleri ve sektör temsilcileri ile toplantılar düzenlendi.

Çiftlikler ve işletmelerin ziyaret edildiği Brezilya temaslarında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik konular ele alındı.