İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Erzincan'da Sektör Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi 29 Ağustos 2023

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, 29 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirdiği Erzincan temasları kapsamında ilk olarak Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu'yu ziyaret etti. 

Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan ve Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, beraberindeki heyetle, Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, ESK’nın Erzincan ve hinterlandında gerçekleştirdiği faaliyetler istişare edildi. Genel Müdür Yardımcımız ve Yönetim Kurulu Üyemiz İbrahim Sarıtosun’un da eşlik ettiği ziyarette, Erzincan bölge hayvancılığı faaliyetleri değerlendirildi.

F4r1RiUWIAEHz9L

Erzincan'da bölge üreticileri ve sektör temsilcilerinin katılımı ile Sektör Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, ESK Daire Başkanları, ESK Erzincan Kombina Müdürü Naci Gün, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Bakanlık il birim amirleri ve sektör temsilcileri katıldı. ESK Erzincan Tavuk Kombinası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan üreticiler ile istişarelerde bulundu.

Düzenlenen Sektör Değerlendirme Toplantısında Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu üreticilerimizin taleplerini dinledi ve sektörel konularda görüş alışverişinde bulundu.

WhatsApp Image 2023 08 29 at 10.45.58

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu toplantının açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Böylesine bir Kurumun Erzincan’da olması çok büyük bir katma değer. Öncelikle hepimiz el birliği ile bu Kuruma sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü bir şehre yatırım yapmak demek, aynı zamanda istihdam demektir. Onun için şehrin bütün katmanları, sivil toplum örgütleri, aynı amaç ve gaye uğruna hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Türkiye’de ilk olan böylesine bir entegre tesis, aslında aynı zamanda doğuyu batıya bağlayan bir köprü olması açısından büyük bir önem arz ediyor. Erzincan tarihi geçmişiyle, insanıyla özellikle Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi. Buradaki arkadaşlarıma şunları söylemek istiyorum. Öncelikle bizlerin buna inanması lazım çünkü her şey inanmakla başlıyor. Hep beraber birbirimizin fikirlerine değer vererek bugünden başlayarak inşallah Erzincan’ımızı daha güzel yerlere taşımak için gayret sarf edeceğiz. Ben bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Genel Müdürüme ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Milletvekilimize de bu konu üzerinde çok hassas çalıştığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

WhatsApp Image 2023 08 29 at 10.40.18

Erzincan’ın hayvancılık sektöründe gelişmesi amacı ile düzenlenen toplantıda memnuniyetlerini ifade eden Milletvekili Süleyman Karaman, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Hedefimiz, ilimize yatırım yapmak ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen sektörün biraz önünü açmak. Tabi bu da üreticilerimizin gayreti ile olacak diye düşünüyorum. Bizde civciv üretimi kurabilir miyiz? Damızlık tarım üretimi kurabilir miyiz? Soğuk zincir kurabilir miyiz? Bunun için benim gördüğüm mevcut kapasitenin biraz daha artırılması, iyileştirilmesi ve sürdürülebilir olması. Dolayısıyla bu konular hakkında Genel Müdürüm ile zaman zaman sohbet ettik. İnşallah bu konuların hepsine olumlu bakıyor. Ayrıca Erzincan’da diğer sektörlerde olduğu gibi tavuk sektörünün daha da fazla gelişmesi için çevre illerin de katkıda bulunmasını arzu ediyorum. Ayrıca Valime, Genel Müdürüme ve katılımcılara Erzincan’ın gelişimine katkıda bulundukları için teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum.” dedi.

WhatsApp Image 2023 08 29 at 10.39.52 (2)

Sektör değerlendirme toplantısında konuşan Genel Müdür Kayhan, “Tarım sektörü özellikle son yıllarda pandemi süreci ile beraber dünyada değişen dengeler, artan jeopolitik riskler ile beraber artık bütün dünyada bir güvenlik unsuru olarak kabul görmektedir. Artık gelişmiş ülkeler gıda güvenliğini sağlamak için tarım sektörü ile ilgili planlamalar yapmaktadır. Bakanlığımız, bu anlamda bir planlama dönemine girdi. Üretim potansiyelini ürüne dönüştürmek için ciddi bir proje hazırlığı başlattı. Biliyorsunuz, bu süreç bizim Kurumda da başladı. Sözleşmeli Besicilik Projesi ile geçen sene bir deklarasyon yayınladık, bir projeyi açıkladık. Buradaki amacımız, üreticimiz ne maliyetle üretirse üretsin, maliyet hesaplaması yaparak bir refah payı ödeyerek alım garantisi vermekteyiz. Bu son yıllarda bütün tarım ürünlerinde de böyle gerçekleşti. Bütün alımlarda çiftçi refahı, kırsal refah artık bizim Bakanlığımızda çok öncelikli bir başlık olarak ele alındı.

Erzincan özellikle tarım sektörü içerisinde hayvancılığın payı yüksek olan bir ildir. Hayvancılık hem hayvansal ürün tedariki ile hem istihdam alanı ile çok ciddi büyük bir sektördür ve birçok gelişmiş ülkelerde de tarımın içerisinde hayvancılığın payı çok yüksektir. Bunun katma değeri de istihdamı da yüksektir ve en önemlisi de ürettiği besin maddelerinin de değeri çok yüksektir. Bu nedenle bizim hayvancılık sektörünü büyütmemiz gerekiyor.” dedi.

Toplantı, Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan’ın genel istişare ve değerlendirmesinin ardından yaptığı kapanış konuşmasıyla sona erdi.