İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Ağrı Yaprak Döneri, "Geleneksel Ağrı Mutfağı" Etkinliğinde Tanıtıldı 23 Mayıs 2023

Et ve Süt Kurumu, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ağrı Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile düzenlenen "Geleneksel Ağrı Mutfağı" etkinliğine katıldı.

Valilik koordinesinde Millet Bahçesi'nde düzenlenen programda, Kurumumuzu temsilen ESK Ağrı Kombina Müdürü Yılmaz Aslan ve kombina personelleri hazır bulundu. Kombinamız stant açarak davetlilere Et ve Süt Kurumu Ağrı Kombinasında üretilen ve coğrafi işaretle tescillenen Ağrı Yaprak Döneri'ni ikram etti.

Vali V. Bülent Şimşek ve il protokolü tarafından açılış kurdelesi kesilmesinin ardından, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, turizmin bir bilinç meselesi olduğunu ve kentte geven balı, döner gibi ürünlerin yakın zamanda coğrafi işaret aldığını anımsatarak şunları söyledi:

"Bugün Ağrı'mızın hem yöresel yemeklerini hem de coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak için böyle bir etkinlik yaptık. Hem il protokolümüzden hem de değerli Ağrı halkından bir ricam var. Bu haftanın görünürlüğünü sağlamak için ziyaret ettiğiniz stantlarda bulunan yiyecekleri ismiyle birlikte sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız burada toplanmanın amacına ulaşmış oluruz. Malumunuz turizm biraz da sosyal medyada algı işidir."

Programda, Vali Vekili Bülent Şimşek, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Belediye Başkanı Metin Karadoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kösedağ ile beraberindeki heyet, Ağrı Yaprak Döneri, Abdigör Köfte, Geven Balı ve Tulum Peyniri, Ayran Aşı, Keledoş, Omaçlı Helva gibi Ağrı’nın yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin yer aldığı stantları gezdi.

Türk Mutfağı Haftası kapsamında vatandaşlara geleneksel Ağrı Yaprak Döneri, helva, helise, haşıl, ayran aşı ve kete gibi yöresel ürünler sunuldu.