İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu, Nevşehir 1. Tarım ve Gıda Fuarında 02 Aralık 2022

Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ile 1 - 4 Aralık 2022 tarihleri arasında Nevşehir'de ilk kez Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenleniyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve diğer katılımcıların gerçekleştirdiği açılış törenine Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombina Müdürlüğü katıldı.

Et ve Süt Kurumu, Nevşehir’de ilki düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarında stant açtı.

Et ve Süt Kurumunun standını ziyaret eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’e, Yozgat Kombina tesislerinde üretilen et ve süt ürünleri tanıtıldı.

Nevşehir Kapalı Pazar yerinde düzenlenen 1. Tarım ve Gıda Fuarında açılan standa, Et ve Süt Kurumunun geleneksel ve yeni lezzetleri katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

WhatsApp Image 2022 12 02 at 10.50.32 (1)

Türkiye'nin tarım, gıda ve hayvancılık alanında ciddi adımlar atmaya başladığını aktaran Gizligider, şöyle konuştu:

"Türkiye son 20 yılda sağlık, ulaşım, savunma ve teknoloji meselesini nasıl hallettiyse tarım ve hayvancılık meselesini de halledecek. Bununla ilgili bütün çalışmalarımız tamamlanıyor. Güzel bir yaz geçirdik, bu bereket çiftçimize ve besicilerimize yansıdı. Biz bunu bir standart haline getirmeyi amaçlıyoruz. 'Bu yıl patates para etti, öbür yıl ne olacak, acaba kabağa mı geçsek' sorularının tamamını bitireceğiz. Tahmin ediyorum bu hazırlıklarımız ocak ayında TBMM'ye sunulacak. Türkiye Yüzyılı tarımda da bambaşka parlayacak."

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise turizmde ön plana çıkan kentin tarımda da son yıllarda kendini göstermeye başladığını belirtti.

İl genelinde tarım alanında atılımlar yaşanmaya başlandığını kaydeden Becel, ilki düzenlenen fuar ile Nevşehir'in bu alanda da tanınırlığının artacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın düzenlenmesinde emeği geçen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine plaket verildi ve açılış gerçekleştirildi. Katılımcılar, gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların stantlarını ziyaret etti.